Suosikkipainekattilat ja -keittimet (2023)

Suoraan asiaan

Paras monitoimikeitin useimmille ihmisille onInstant Pot Pro. Se tekee hienoa työtä ja siinä on hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten höyrynvapautuskytkin ja keittoastian kahvat. Liesitason painekattiloissa pidämme tukevarakenteisistaKuhn Duromatic Grip.

Tämä katsaus päivitettiin vastaamaan joidenkin tiettyjen painekattilamallien muuttuvaa saatavuutta ja sisältämään uusia oivalluksia jatkuvasta testauksestamme ja käytöstämme. Nykyisestä voittajastamme kirjoitettiin myös erillisessä artikkelissaarvostelu Instant Potsista.

Muistatko kaikki ne myöhäisillan infomainokset 80-luvulla, hawking-laitteet, joiden luvattiin korvata kaikki muut keittiösi kodinkoneet? Huono uutinen on, että ei ole olemassa todellista vempainta, joka tekisi niin, mutta hyvä uutinen on, että painekattilat ovat lähellä toista. Käytän omaani ainakin pari kertaa viikossa. Ne ovat parempia kuin ruukutliemien ja keittojen valmistus. Nekeitä kuivat pavutalle tunnissa, liotusta ei tarvita. Ne voivat muuttaa kovaa naudanlihaahämmästyttävän mureaa chiliäpuolessa tunnissa tai muuntaakanaa ja vihreää chiliächile verdeen ilman muuta vaivaa kuin pudottamalla ainekset ja painamalla nappia. Haluatko kuumaa höyrytettyä riisiä tai kermaista ja mureaa risottoa? Viisi minuuttia painekattilassa vie sinut perille.

Paistinpannun ja hollantilaisen uunin lisäksi painekattilastani on tullut yksi eniten käytetyistä laitteistani. Mutta kysymyksiä on niin paljon! Liesi vai sähkö? Onko kallis hintansa arvoinen? Ja miten Instant Pot sopii tähän kaikkeen?

Tutkittuani sekä amatöörien että ammattilaisten arvostelut eniten arvioiduista ja myydyimmistä painekattilamerkeistä rajasin kentän kuuteen eri liesimalliin ja yhdeksään sähkömalliin, joita vertailin toisiaan vastaan ​​määrittääkseni parhaat. Tässä on mitä löysin.

Voittajat yhdellä silmäyksellä

Paras monitoimikeitin useimmille ihmisille

Instant Pot Pro 8-Quart 10-in-1 painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (1)

Tämä malli toimi nopeimmin, ruskistui ja paistettiin hyvin, ja siinä oli hyödyllisiä lisäominaisuuksia, jotka tekivät siitä erottuvan.

Pöydän monitoimikeitin ohjausfriikille

Breville Fast Slow Pro liesi

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (2)

Brevillen Fast Slow Pro tarjoaa käyttäjille vertaansa vailla olevan hallinnan, jolloin voit valita tarkan haluamasi painetason 0,5 psi:n portain. Se myös automatisoi paineenalennusvaiheen; kun olet valinnut, se hoitaa loput.

Paras liesi

Kuhn Rikon liesitasoinen painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (3)

Liesitason painekattiloiden Rolls Royce, Kuhn Rikonin mallit on rakennettu kestämään, täysmetallisilla venttiiliosilla ja laadukkailla tiivisteillä. Duromatic-sarjaa on saatavana eri muotoisina ja kokoisina. Tämä 6,3 litran vaihtoehto on hyvä valinta useimpiin koteihin, vaikka olemme myös sen suuria faneja8,5 litran, 11 tuuman leveä mallimuhennoksiin ja haudutuksiin.

Paras edullinen liesi

Presto 8-Quart painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (4)

Edullinen säiliö, Presto kestää nuolemisen ja jatkaa painekypsennystä. Se ei ole aivan yhtä tehokas kuin Kuhn Rikon, mutta hintaansa nähden se on loistava sisäänpääsy painekattiloiden maailmaan.

Mitä opimme

Plussat ja miinukset: Liesitaso vs. pöytätason painekattilat

Oli aika, jolloin olisin sanonut, että liesitason painekattilat ovat parempia kuin sähköiset pöytäpainekattilat, ei kilpailua. Ne lämmitetään lieden päällä, joten ne sopivat erinomaisesti paistamiseen. Ne ovat monipuolisempia, koska niitä voidaan käyttää tavallisena ruukuna. Ne eivät vaadi pistoketta.

Kaikki tämä oli ennen kuin hankin itselleni sähköisen painekattilan ja aloin käyttää sitä omassa keittiössäni. Nykyään käytän työtasomalliani lähes yksinomaan, ja liesipainekattilat keräävät pölyä kaapissa. Miksi? Sanalla sanoen mukavuus. Pöydän painekattiloissa on sisäänrakennetut ajastimet ja anturit, jotka säätävät automaattisesti painetta ja lämpöä kypsennyksen aikana, mikä tarkoittaa, että voit vapaasti jatkaa liiketoimintaasi, kunnes ne ovat valmiita. Liesitason painekattila vaatii sinun säätämään liekkiä manuaalisesti, kunnes osut makeaan kohtaan. (Yhdessä testaamassani liesimallissa oli myös elektroninen paineenvapautus, mutta sen toiminta oli niin mutkikas, että se muuttui käytännössä hyödyttömäksi.) Anturit antavat minulle myös enemmän mielenrauhaa, ettei minulla tapahdu minkäänlaista räjähdystä, jos jätän keittiö ilman valvontaa (eli nykyaikaiset liesipainekattilat ovat myös erittäin turvallisia).

Pöydän painekattilat tarjoavat myös tasaisempaa kypsennystä kattilan pohjalla ja sivuilla, mikä minimoi paahtamisen mahdollisuuden. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun valmistat tahmeaa ruokaa, kuten paksua kastiketta, riisiä, risottoa tai muita jyviä. Koska niiden lämmityselementit ovat eristettyjä ja koteloituja, pöytätason painekattilat ovat energiatehokkaampia kuin liesitasoiset mallit. Melkein kaikki mehu menee ruoan valmistukseen keittiön lämmittämisen sijaan.

Liesitason painekattilat tarjoavat muutamia omia etujaan. Ensinnäkin ne ovat tyypillisesti hieman halvempia (vaikka huippuluokan liesi voi maksaa sinulle yhtä paljon tai enemmän kuin työtasoliesi).

Tässä on nopea erittely liesistä ja sähköliesistä.

Sähkö vs. Liesilevyt
ToimintoSata tykkiäSähköinen
PolttavaVoittaja.Liesilevyt kypsyvät yhtä hyvin kuin mikä tahansa kunnollinen pannu keittiössäsi. Voit pumpata lämpöä niin korkealle kuin liesi riittää.Sähköisten painekattiloiden kypsymiskykyä rajoittaa niiden sähköisten lämmityselementtien teho. Parhaat kypsyvät kohtuullisen hyvin, vaikka ne eivät voikaan kilpailla todellisen keittotason tehon kanssa. Pahin höyryttää ruokasi sen sijaan, että se kypsyisi.
KokoVoittaja.Liesikeittimiä on saatavilla monenlaisia ​​kokoja.Useimmat työtasokeittimet ovat 5-8 litraa. Molemmat poimimme ovat noin kuuden neljänneksen rajoissa, mikä on tarpeeksi suuri neljän hengen perheen ruuan tekemiseen tähteillä.
MonipuolisuusLiesitason painekattilat tarjoavat vain alkeellisen lämpötilansäädön (eli ne ovat yhtä tarkkoja kuin polttimosi). He ovat hyviä kuumenemaan ja valmistamaan nopeasti, ja siinä se.Voittaja.Monitoimikeittimet kypsentävät paineella, höyryllä ja hitaasti. Jotkut pitävät myös tasaisesti alhaisia ​​lämpötiloja jogurtin valmistusta varten. Useimmissa on myös säädettävät painetasot.
PaineVoittaja.Liesitason painekattilat saavuttavat tyypillisesti 15 psi:n painetason, jolloin sisältö saavuttaa täyden 121 °C:n (250 °F).Sähköiset painekattilat maksimiteho on 12–12,5 psi, mikä antaa sinulle noin 245 °F (118 °C) kypsennyslämpötilan. Tämä pieni lämpötilan muutos tarkoittaa, että ruokien kypsyminen sähköpainekattilassa kestää hieman kauemmin kuin liesikeittimessä, mutta ei merkittävästi.
HelppokäyttöisyysLiesitason painekattilat edellyttävät, että polttimen lämpöä on säädettävä manuaalisesti oikean paineen ylläpitämiseksi. Tämä voi olla tylsää; sinun on odotettava, kunnes se on saavuttanut paineen, ja tee sitten pieniä säätöjä lämpösäätimelläsi, kunnes osut juuri oikeaan asentoon. Kypsennys on myös lopetettava manuaalisesti, kun aika on ohi.Voittaja.Tämä on sähköisten painekattiloiden todellinen etu. Käytä joko esiasetusta tai aseta paine ja aika ja anna koneen tehdä työt. Ei nuppien näpertelyä; älä välitä ajastimista. Automaattisella paineenvapautuksella varustetuilla malleilla asetat ja unohda se todella helposti.
Hidas kypsennysEi käytössäVoittaja, tavallaan. Useimpien monikeittimien hidaskeittotoiminnot toimivat hienosti, vaikka ne eivät päästä niin paljon nestettä haihtumaan kuin tavallinen hidas liesi, mikä tarkoittaa, että tavallisesta liedestä tuleva jo mieto ruoka on tasaista. monikeittimestä tuleva kekseliäs. Todellinen vastaus tähän on, että näillä hitaan liesitoiminnoilla ei ole voittajia.
PuhdistusVoittaja.Voit puhdistaa useimmat liesitasoiset painekattilat käsin, ja osa niistä on konepesun kestäviä. Tämä tarkoittaa, että voit hankaa ja puhdistaa ne aivan kuten minkä tahansa muun kattilan tai pannun.Kaikissa pöytätason painekattiloissa on irrotettavat keittolevyt, jotka on yleensä erittäin helppo puhdistaa. Kannet on toinen tarina. Useimmat eivät ole konepesun kestäviä, ja huomasin myös, että pöytäliedet imevät yleisesti hajuja enemmän kuin liesitasoiset. Tunsin karamellisoidun sipulin tuoksun joka kerta, kun avasin sen viikkojen ajan kypsennyksen jälkeen.

Kriteerit: Mitä etsiä liesitasoisessa monitoimikeittimessä ja työtasopainekattilassa

Mitä etsiä liesimonitoimikeittimestä

Hyvässä liesipainekattilassa tulee olla paksu, tukeva pohja, joka jakaa lämmön tasaisesti. Siinä tulee olla rakenne, joka antaa meille varmuutta siitä, ettei se räjähdy tai muuten ole vaarallinen keittiössä. Haluamme, että siinä on kansi, joka lukittuu turvallisesti ja helposti ilman, että sinun tarvitsee hehkuttaa.

Painemittareita on nykyään kahdessa eri muodossa. Vanhanaikainen menetelmä käyttää jiggleriä - painoa, joka istuu lieden kannen läpi kulkevan paineenpoistoputken pään päällä. Kun sisällä oleva paine kasvaa, sillä on lopulta tarpeeksi voimaa nostaakseen jigglerin ja päästääkseen höyryä sääteleen lämpötilaa ja painetta sisällä. Jigglereiden ongelmana on, että joka kerta kun ne purkavat höyryä, kattilan sisältö kiehuu hieman, mitä ei ihannetapauksessa pitäisi tapahtua painekattilan sisällä. Lisäksi ainoa tapa seurata sisälämpötilaa on säätää lämpöä, kunnes jiggler päästää höyryä paljaalla suhinalla, mikä osoittaa, että olet saavuttanut ja ylläpitänyt hyvän paineen sisällä.

Nykyaikaisemmissa liesissä on jousikuormitetut vapautusventtiilit, jotka nousevat ja laskevat sisällä olevan paineen mukana, mutta eivät itse asiassa poista höyryä ennen kuin on saavutettu kiinteä turvapiste. Tämän avulla voit säätää liekkiä ilman, että höyryä poistuu, tai kiehumista tai muita sisäisiä häiriöitä ei aiheudu. Pidän paljon enemmän tämän tyylisestä liesikeittimestä, vaikka se voi ollakin kalliimpi.

Mitä tulee turvaominaisuuksiin, minun on nähtävä automaattinen turvavapautusventtiili - jotain, joka poistaa paineen, jos pääventtiili jotenkin tukkeutuu tai jumiutuu. Onneksi jokaisessa nykyaikaisessa painekattilassa on tämä ominaisuus. Tärkeää on myös höyrynpoistosuunta. Useimmat painekattilat poistavat höyryn suoraan ylöspäin suihkussa. Tuossa suihkussa oleva höyry onkuuma, ja voit polttaa itsesi, jos laitat kätesi tai kasvosi sen tielle. Suosikkikeittiömme tuuletusaukot höyryävät suojuksen alta kaikkiin suuntiin, mikä vähentää mahdollisuutta polttaa itseäsi.

Tehokkuus on myös huomioitu. Rungon rakenteesta ja materiaaleista riippuen erilaiset painekattilat lämmittävät ja ylläpitävät sisälämpötilansa enemmän tai vähemmän tehokkaammin kuin muut. Testasin tehokkuutta katsomalla, mihin minun oli säädettävä lämpövalitsin, jotta jokaisen lieden paine pysyisi korkeana. Mitä korkeammalle se piti asettaa, sitä enemmän energiaa meni hukkaan ja sitä vähemmän tehokas liesi.

Mitä etsiä pöytätason painekattilasta

Melkein kaikki pöytätason painekattilat ovat monitoimikeittimiä, joissa on myös hidaskeittotoimintoja; paloittelutoiminnot; paistaminen, hauduttaminen, pelkistäminen, höyrytys ja joissakin malleissa jogurtin valmistus.

Haluan kyetä paistamaan ja paistamaan tehokkaasti (ja kohtuullisessa ajassa) samassa astiassa. Haluan, että liesi saavuttaa paineen ja ylläpitää painetta ilman valvontaa. Mitä enemmän automaatiota, sen parempi. Haluaisin saada asian toimimaan intuitiivisella käyttöliittymällä, joka antaa minulle maksimaalisen hallinnan vähäisellä painikkeen painalluksella. Haluan pystyä säätämään ajoitusta ja painetta manuaalisesti sekä ruoanlaiton alussa että lennossa. Haluan myös painekattilan, joka on helppo puhdistaa. Joissakin testaamissani malleissa oli sisäiset kattilat, jotka eivät pysyneet paikallaan – ne pyörivät ympäri ja ympäri, kun yritin sekoittaa, mikä teki ruoanlaitosta niissä vaikeaa ja tylsää. Toisilla oli kannet, joita oli vaikea kohdistaa tai lukita.

Suurin ongelma useimmissa painekattiloissa oli käyttöliittymä: hämmentävät paneelit ilman hierarkiaa, usein yhdistettynä näyttöpaneeleihin, jotka tarjosivat liian vähän tietoa. Tämä saattaa olla vain Luddite minussa, mutta minun täytyy nähdä merkki siitä, että kone todella valmistaa ruokaa, kun sen pitäisi olla. "Onko se todella päällä?" Kysyin itseltäni, joskus palaten puolen tunnin kuluttua nähdäkseni, ei, se ei todellakaan ollut käynnissä.

Olen vähemmän kiinnostunut useimpien monikeittimien hidas kypsennystoiminnosta, mutta testasin nämä silti.

31 nopeaa illallisreseptiä pikakattilalle tai painekattilalle

Testaus

Painekattiloiden testaamiseksi valmistin erilaisia ​​ruokia sekä lyhyillä että pitkillä kypsennysajoilla: nopeastiPainekeitin maissikeittojaPainekeitin Sienirisotto, pavut muodossaPainekeitin mustat pavut Chorizolla, ja pidempään kypsennystäPainekeitin Texas-tyylinen Chile Con Carne. Keitin myös eriä riisiä ja muita jyviä sekäPainekattilassa karamellisoidut sipulitnähdäksesi kuinka kauan vahvat aromit viipyvät. Sähkökäyttöisille monikeittimille, joissa on hidas liesi, tein eränhitaasti kypsennetty italialais-amerikkalainen punainen kastike.

Tulokset

Jokainen painekattila, olipa sitten liesi tai sähköliesi, halvimmasta kalliimpiin, teki hyvää ruokaa murto-osassa ajasta, joka kuluisi saman ruuan valmistamiseen tavallisessa kattilassa. Etenkin monilla monitoimikeittimillä oli rajapintoja tai suunnitteluvirheitä, jotka heikensivät yleistä kokemusta.

Tässä ovat ne, jotka erottuivat ikäisensä yläpuolelta.

Paras sähköinen paine-/monikeitin useimmille ihmisille

Instant Pot Pro 8-Quart 10-in-1 painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (5)

Mistä pidimme:Tämä malli paineisti nopeimmin ja tarjosi parhaan kypsennys- ja paistamiskokemuksen vakaalla, pyörimättömällä kattilalla. Mahdollisuus käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettua sisäkattilaa sähkö-, induktio- tai keraamisella liesillä oli tervetullut, koska se antaa käyttäjälle enemmän joustavuutta ja hallintaa. Höyryn vapauttaminen tuntuu suoraviivaiselta ja turvalliselta erillisen painonappivapauttimen ja höyryventtiilin ympärillä olevan muovikannen ansiosta. Ohjauspaneelissa on helppo navigoida painikkeiden ja kellotaulun yhdistelmällä.Pidimme myös sen keittopannun kahvoista, jotka helpottivat kattilan nostamista ylös ja pois Instant Potin pohjasta.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (6)

Mistä emme pitäneet:Se on melko kallista - noin 150 dollaria (testaushetkellä). Vaikka sous vide -toiminto toimii, se ei ole läheskään yhtä luotettava kuin upotettu kiertovesipumppu.

Hinta julkaisuhetkellä: 150 dollaria.

Tärkeimmät tiedot

 • Mitat:14,5 x 14 x 14 tuumaa
 • Paino:16 kiloa
 • Kapasiteetti:8 litraa
 • Teho:1200 wattia
 • Materiaalit:Ruostumaton teräs, muovi
 • Takuu:1 vuoden rajoitettu takuu

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (7)

Pöydän monitoimikeitin ohjausfriikille

Breville Fast Slow Pro liesi

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (8)

Mistä pidimme:Breville Fast Slow Pro on monipuolinen malli, joka tuo käyttäjät kuljettajan paikalle, mutta sen hinta on korkea. Fast Slow:n suurin etu on sekä paineen että ajoituksen manuaalinen ohjaus yksinkertaisella ja täysin intuitiivisella käyttöliittymällä. Käännä vain nuppeja ja paina niitä valitaksesi useista esiasetuksista tai säädä ajastin ja paine manuaalisesti 0,5 psi:n välein 1,5 - 12 psi. Se tarjoaa hallinnan tason, jota et saa edes liesikeittimellä (vaikka useimmat ihmiset tarvitsevat tällaisia ​​hienosäädettyjä ohjaustasoja, on pätevä kysymys).

Muiden sähköisten mallien tapaan se tarjoaa myös erilaisia ​​esiasetuksia esimerkiksi papuille, riisille, liemelle ja lihalle, vaikka yleensä valitsen esiasetuksen ja teen sen jälkeen asetuksia (olettavasti olen yksi niistä ihmisistä, jotka hyötyvät siitä, että minulla on niin paljon hallintaa).

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (9)

Useimmat painekattilat mittaavat sisäistä painetta yksikön pohjassa olevan lämpötila-anturin kautta. Breville Fast Slow -laitteessa on kaksi anturia, yksi pohjassa ja toinen kannessa, mikä antaa sille paljon tarkemman kuvan siitä, mitä kattilan sisällä tapahtuu, jolloin se voi säätää lämmitystä ja hätätilanteissa poistaa höyryä sisäisen paineen vähentämiseksi. .

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (10)

Pidän todella sinisestä/oranssista LCD-näytöstä, joka näyttää selkeästi, kypsentääkö kone aktiivisesti vai säädätkö asetuksia vielä. Jos näyttö muuttuu oranssiksi, liesi on päällä ja on turvallista kävellä pois.

Kaksi muuta hienoa ominaisuutta: automaattinen säätö korkeudessa ruoanlaittoon ja automaattinen paineenvapautus. Edellinen on tärkeä ihmisille, jotka asuvat korkealla merenpinnan yläpuolella. Painekattila säilyttää paineensa tietyllä tasolla ympäristön ilmanpaineen yläpuolella, joten kun tämä ilmanpaine laskee, kun matkustat ylös vuorille, painekattilan sisällä oleva paine laskee vastaavasti. Mutta ei Brevillessä.

Mitä tulee automaattiseen paineenpoistoon, tämä on ominaisuus, joka tekee tästä liedestä todella laitetun ja unohda-se. Joka toinen markkinoilla oleva liesi edellyttää höyryn poistamista manuaalisesti, kun kuulet "aika on ohi!" soittoääni tai anna sen jäähtyä itsestään, jotta paine laskee luonnollisesti. Breville vapauttaa automaattisesti höyryä nopeudella, jonka määrität muutaman esiasetuksen avulla (joko kaikki kerralla tai lyhyiden purskeiden sarjana). Voit myös asettaa sen niin, että se ei poista höyryä ollenkaan luonnollisen jäähdytyksen vuoksi (jolloin se antaa äänimerkin ilmoittaen, kun paine on laskenut kokonaan), tai pyytää sitä pitämään ruokasi lämpimänä heti ruoanlaiton alku, joten sinun tarvitsee vain saapua päivällisaikaan.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (11)

Verrattuna muihin malleihin Brevillen lämmitys- ja paistotoiminnot toimivat samalla tavalla kuin sen lähimmät kilpailijat, ruskistaen lihaa ja saavuttaen korkean paineen minuutin tai kahden sisällä toisistaan. Tyypillisesti suosin ruostumatonta terästä ruostumattomasta teräksestä, mutta Brevillen keraaminen pinnoite tuotti kauniita tummia jälkiä kohtuullisessa ajassa. Keittoastia istuu myös tukevasti ulkokammiossa, estäen sitä pyörimästä ympäriinsä sekoittaessasi.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (12)

Puhdistuksen helpottamiseksi Brevillellä on myös etu, koska keraaminen pinnoite tekee sen pyyhkimisestä helppoa. Brevillessä on myös erittäin leveä huuli tiivisteen alla yläosassa, mikä tekee sen pyyhkimisestä helppoa. Kaikissa muissa työtasomalleissa sienen saaminen ahtaaseen tilaan kannen lukkojen alla oli tuskaa, ellei suorastaan ​​mahdotonta.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (13)

Mistä emme pitäneet:Minulla on kuitenkin pari vaivaa. Ensimmäinen on kannen sijoitus. Kansi on kiinnitetty lieden runkoon saranalla. Avattuna se istuu pystyssä. Tämä voi olla kyynärpääsi tiellä, kun sekoitat tai maistelet, varsinkin jos olet oikeakätinen. Se kuitenkin poistaa turhautumisen, jota minulla on muita liesiä kohtaan, kun minun on varmistettava, että merkit ovat täydellisesti linjassa kannen sulkemiseksi.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (14)

Toinen on kannen turvalukitustappi, joka kytkeytyy päälle, kun liesi tulee paineen alaisena estääkseen näin nopean paineen alenemisen räjähdysvaaran. Kun kansi on kiinni ja asetettu lukitusasentoon, se on helppo sijoittaa niin, että tappi ei ole kohdakkain sen reiän kanssa. Jos sitä ei ole kohdistettu oikein, tappi ei nouse ja lukitse kantta, eikä liesi paineista kunnolla. Se on selvästi ongelma, koska kannessa on jopa varoitus, joka vahvistaa visuaalisesti tapin kohdistuksen; parempi muotoilu takaa oikean kohdistuksen kannen ollessa lukitussa asennossaan, kuten Instant Pot toimii.

Kuten muissakin sähkömalleissa, hidas kypsennys -toiminto toimii kohtuullisen hyvin, mutta se ei toimi aivan kuten tavallinen hidas liesi. Nesteet eivät haihdu yhtä nopeasti, joten nestettä on lopussa enemmän. Voit ratkaista tämän ongelman vaihtamalla sisäänrakennetun kannen sopivan kokoiseen kattilan kanteen. Mutta rehellisesti sanottuna, kun sinulla on painekattila, ei ole oikeastaan ​​mitään syytä käyttää hidasta keitintä, joten toiminnallisuus muuttuu suurelta osin tarpeettomaksi.

Hinta julkaisuhetkellä: 300 dollaria.

Tärkeimmät tiedot

 • Mitat:12,5 x 13,5 x 14 tuumaa
 • Paino:14 kiloa
 • Kapasiteetti:6 litraa
 • Teho:700 wattia
 • Materiaalit:Ruostumaton teräs, muovi, keramiikkapinnoitettu kattila
 • Takuu:1 vuoden vaihto

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (15)

Paras liesitasoinen painekattila

Kuhn Rikon liesitasoinen painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (16)

Mistä pidimme:TheKuhn Rikon Duromaattinen painekattilaon yhtä kaunis katsoa kuin tehokas. Se on toisen sukupolven liesi, mikä tarkoittaa parannettuja turvaominaisuuksia (kuten automaattista paineenalennusventtiiliä) ja jousitettua painemittaria jigglerin sijaan.

Joissakin liesikeittimissä on erilaisia ​​kytkimiä, vipuja tai venttiileitä, joilla voidaan vaihtaa matalapaine-, korkeapaine- ja vapautusasetusten välillä. Kuhn Rikon yhdistää ne kaikki yhdeksi tyylikkääksi ratkaisuksi. Venttiili on kartiomaisen kannen keskellä. Kun painetta kasvaa sisällä, osoitintanko nousee hitaasti ylös keskelle paljastaen punaisia ​​viivoja. Yksi punainen viiva tarkoittaa, että paine on matala, kun taas kaksi punaista viivaa tarkoittaa, että paine on korkea. Anna sen jatkaa kuumenemista ja lopulta se alkaa tuulettaa höyryä räjähdyksen estämiseksi.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (17)

Paineen vapauttamiseksi käytät täsmälleen samaa sauvaa. Paina vain sitä alas ja höyryä vapautuu tasaisesti suojuksen alta, mikä vähentää palovammojen mahdollisuuksia. Venttiilit ja tangot ovat myös riittävän helppoja irrottaa ja puhdistaa, mikä on tärkeää oikean toiminnan ylläpitämiseksi. Pidän siitä, että venttiili on kokonaan metallirakenne. Se antaa minulle mielenrauhan, että liikkuvat osat on suunniteltu kestämään.

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (18)

Vaikka se voi vaihdella keittotason tarkan asennuksen mukaan, huomasin, että Duromatic oli joukon tehokkain painekattila. Kun sain sen lämpenemään, se vaati hyvin vähän lisälämpöä pitääkseen sen siellä kypsennyksen aikana. Tämä on linjassa ystävämme kanssaLonkkapaineruoanlaittolöytyi, mikä osoittaa minulle, että se ei liity ruoanlaittojärjestelyyn. Kuhn Rikon tarjoaa valikoiman Duromatic-malleja erimuotoisina ja -kokoisina, kaikilla on samat perusominaisuudet ja rakenne. Mielestämme 6,3 litran malli on paras koko useimmille perheille, sillä se valmistaa aterioita, joista voi ruokkia noin 4-6 henkilöä.

Olemme myös sen suuria faneja8,5 litran, 11 tuuman leveä malli. Useimmissa painekattiloissa olevan korkeamman, kapeamman kattilan muodon sijaan tämä on leveämpi ja hieman lyhyempi, mikä sopii erinomaisesti muhennosten ja haudutuksiin, koska kattilan pohjassa on enemmän pinta-alaa ruokien ruskistamiseen. Tämä lisääntynyt pinta-ala tarkoittaa myös, että voit vähentää nesteitä nopeammin, kun kansi on pois päältä.

Mistä emme pitäneet:Se on kuitenkin iso investointi, joka voi tehdä sen rajattomaksi useimmille ihmisille.

Hinta julkaisuhetkellä: 219 dollaria.

Tärkeimmät tiedot

 • Materiaalit:Ruostumaton teräs
 • Mitat:11,4 x 11,2 x 10,3 tuumaa
 • Kapasiteetti:6,3 litraa
 • Paino:8 kiloa
 • Materiaalit:Ruostumaton teräs, alumiinirunko
 • Takuu:Rajoitettu elinikäinen takuu

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (19)

Paras edullinen liesitasoinen painekeitin

Presto 8-Quart painekattila

Suosikkipainekattilat ja -keittimet (20)

Mistä pidimme:Haluatko aloittaa paineenvalmistuksen todellisella budjetilla? Suosittelisin koPresto 8-Quart painekattila. Täällä ei ole kelloja ja pillejä, vain tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila ja kansi, jossa on varoventtiili ja jiggleri paineen ylläpitämiseksi. (Se toimii vain korkealla paineella – 15psi, vaikka tietysti voit alentaa silmämunan painetta säätämällä liekkiäsi vastaavasti.) Käytin tätä kaveria monta vuotta ennen kuin päivitin Kuhn Rikoniin, joten voin kertoa, että se on tankki, joka kestää ja kestää.

Mistä emme pitäneet:Vanhan koulun paineensäätömekanismin lisäksi suurin haittapuoli on se, että jiggler on täysin erillään muusta potista. Useammin kuin kerran luulin kadottavani sen, mutta kuulin sen kolinaa, kun otin roskakoriin päälle. Pudotin sen myös kerran kuumalle polttimelle, jolloin muovi sulasi.

Hinta julkaisuhetkellä: 100 dollaria.

Tärkeimmät tiedot

 • Materiaalit:Ruostumaton teräs
 • Mitat:11 x 17,5 x 10,5 tuumaa
 • Kapasiteetti:8 litraa
 • Paino:9 kiloa
 • Materiaalit:Ruostumaton teräs, muovi
 • Takuu:Rajoitettu 12 vuoden takuu

UKK

Onko Instant Pot sous vide -toiminnolla sen arvoinen?

Testauksen jälkeen huomasimme, että Instant Potin sous vide -toiminto voi toimia, mutta se ei ole erittäin luotettava. Jos olet kiinnostunut sous videsta, suosittelemme silti valitsemaan aerillinen uppokiertovesipumppu.

Mitä voin tehdä pikakattilassa tai liesipainekattilassa?

Meillä on kokoelma monikeittimien ja painekattiloiden kanssa yhteensopivia reseptejävoit tarkistaa täältä.

Voinko kypsentää hitaasti monikeittimessä?

Sinävoi, mutta emme suosittele sitä. (Voit lukea miksi täältä.) Monikeittimet, kuten Instant Pots, ovat todella hyviä painekypsennyksessä, ja sen pitäisi olla niiden ensisijainen käyttötarkoitus.

Mitä painekattila tekee?

Painekeittimet luovat suljetun ympäristön, joka vangitsee höyryn ja nostaa veden kiehumispisteen yli 212 ºF, mikä nopeuttaa kypsennysaikoja dramaattisesti. Meillä on koko artikkeli aiheestamiten ne täällä toimivat.

Onko hidas liesi sama kuin painekattila?

Hitaat keittimet luottavat keraamisen kattilan lämmittämiseen sähköllä, kun taas painekattila käyttää suljettua kantta paineistetun ruoanlaittoympäristön luomiseen. Hitaat keittimet käyttävät epäsuoraa lämpöä ruoan hitaasti lämmittämiseen pitkiä aikoja, kun taas painekeittimet nopeuttavat kypsennysprosessia.

Onko painekeittäminen parempi kuin keittäminen?

Koska painekattilat luovat paineistetun ympäristön, joka voi ylittää 212 ºF:n kiehumispisteen, ne voivat käsitellä tehtäviä, jotka vievät kauemmin tavallisessa kiehuvassa vedessä. Painekeittimet loistavat lihan mureuttamisessa ja liemen valmistamisessa paljon nopeammin kuin tavalliset kypsennysmenetelmät pystyvät.

Voitko kypsentää raakaa lihaa painekattilassa?

Suhteellisen helposti kypsennettävät lihapalat, kuten kananrinta, eivät todennäköisesti hyödy painekattilassa kypsennyksestä. Painekeittimet hajottavat paremmin jänteitä ja lihaskuituja kovemmissa lihapaloissa, jotka vaativat yleensä pitkiä haudutuksia.

Kuinka painekattilat todella toimivat

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 26/04/2023

Views: 5309

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.