Näin puhdistat Ooni Pizza Stonen! | Gina Burgess (2023)

Ooni-pizzakiven pitäminen puhtaana on välttämätöntä optimaalisen kypsennystuloksen varmistamiseksi ja sen käyttöiän pidentämiseksi. Puhdas pizzakivi edistää tasaista lämmön jakautumista, estää ei-toivottujen makujen tai hajujen siirtymisen pizzaan ja auttaa estämään tarttumista. Puhdistamalla ja huoltamalla Oonin pizzakiveäsi voit nauttia herkullisista, täydellisesti kypsistä pizzoista!

Näin puhdistat Ooni Pizza Stonen! | Gina Burgess (1)

Puhdistuksen perusteet

Pitäisikö Oonin pizzakivi pestä?

Kyllä, sinun pitäisi pestä Ooni Pizza Stonesi. Pizzakiven pesu auttaa poistamaan ruoan jäämät, öljyt ja muut roskat, jotka voivat kerääntyä kypsennyksen aikana. Tässä on muutamia syitä, miksi pizzakiven pesu on tärkeää:

 1. Ruokajäämien poisto:Jokaisen käyttökerran jälkeen pizzakivessä voi jäädä ruokajäämiä. Nämä jäämät voivat sisältää bakteereja ja vaikuttaa tulevien pizzojen makuun. Kiven pesu auttaa poistamaan nämä jäännökset ja varmistamaan puhtaan pinnan seuraavaa pizzaa varten.
 2. Optimaalisen suorituskyvyn ylläpito:Puhdas pizzakivi mahdollistaa paremman lämmön jakautumisen ja pysyvyyden. Rasvan ja roskien poistaminen estää niitä häiritsemästä kiven kykyä imeä ja siirtää lämpöä tehokkaasti. Tämä varmistaa, että pizzasi kypsyvät tasaisesti ja tulevat täydellisesti ulos.
 3. Hajujen ja aromien ehkäisy:Ajan myötä likainen pizzakivi voi kehittää hajuja ja säilyttää makuja aiemmista pizzoista. Kiven pesu auttaa poistamaan nämä ei-toivotut tuoksut ja maut varmistaen, että aiemmat kypsennyskerrat eivät vaikuta jokaiseen pizzaan.

Pizzakivi ja veden imeytyminen

Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että pizzakiven peseminen vedellä saattaa saada sen imemään vettä ja vaikuttaa sen suorituskykyyn. Tämä huoli on kuitenkin perusteeton useista syistä:

Kiven huokoinen luonne:Pizzakivet valmistetaan tyypillisesti huokoisista materiaaleista, kuten keramiikasta tai kordieriitistä. Nämä materiaalit imevät luonnostaan ​​kosteutta jossain määrin, mutta vapauttavat sitä myös esilämmityksen aikana. Kunnollinen esilämmitys ennen kypsennystä auttaa haihduttamaan mahdollisen jäännöskosteuden.

Kuivausprosessi:Pizzakiven pesun jälkeen on tärkeää antaa sen kuivua kokonaan ennen kuin käytät sitä uudelleen. Ilmakuivaus tai kevyesti puhtaalla liinalla taputteleminen auttaa poistamaan ylimääräisen kosteuden. Lisäksi kiven esilämmittäminen uunissa ennen käyttöä auttaa edelleen kuivaamaan jäljellä olevaa kosteutta.

Asteittainen lämmitys:Pizzakivet on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja. Asteittainen kuumennusprosessi mahdollistaa kiven laajentumisen halkeilematta. Kiven lämmetessä jäljelle jäänyt kosteus haihtuu, mikä estää veden imeytymisen.

Näin puhdistat Ooni Pizza Stonen! | Gina Burgess (2)

Mitä ei tehdä pizzaston kanssae…

Varmistaaksesi Ooni-pizzakiven pitkäikäisyyden ja optimaalisen suorituskyvyn, seuraavat tärkeät seikat on hyvä pitää mielessä:

 1. Käytä vahvoja kemikaaleja tai pesuaineita: Vältä vahvojen kemikaalien, hankaavien puhdistusaineiden tai pesuaineiden käyttöä pizzakiveä puhdistaessasi. Nämä aineet voivat tunkeutua kiven huokoiseen pintaan jättäen jälkeensä jäämiä, jotka voivat vaikuttaa pizzasi makuun. Pysy miedoissa, myrkyttömässä puhdistusaineissa, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi pizzakivien kanssa.
 2. Pizzakiven liotus:Vaikka voi olla houkuttelevaa liottaa pizzakiveä pinttyneiden jäämien poistamiseksi, on parasta välttää tätä käytäntöä. Pizzakivet ovat huokoisia ja voivat imeä vettä, mikä voi johtaa halkeiluihin, kun ne altistetaan korkealle kuumuudelle. Keskity sen sijaan hellävaraisten puhdistustekniikoiden ja -työkalujen käyttämiseen kertymien poistamiseksi ilman liottamista.
 3. Aggressiivinen hankaus:Vältä pizzakiven hankaamista voimakkaasti tai hankaavien harjojen tai hankaustyynyjen käyttöä. Liiallinen hankaus voi naarmuttaa kiven pintaa, mikä tekee siitä alttiimman ruoan tarttumiselle ja mahdollisesti vaarantaa sen yleisen suorituskyvyn.
 4. Äärimmäiset lämpötilan muutokset:Nopeat lämpötilan muutokset voivat aiheuttaa lämpöshokin ja halkeamia pizzakivessä. Vältä altistamasta kuumaa pizzakiveä kylmälle vedelle tai asetamasta sitä suoraan kylmälle pinnalle. Älä myöskään laita kylmää pizzakiveä esilämmitettyyn uuniin. Anna kiven jäähtyä vähitellen ennen puhdistamista tai varastointia.
 5. Asianmukaisen kuivauksen laiminlyönti:Varmista pizzakiven pesun jälkeen, että se on täysin kuivattu ennen kuin asetat sen varastoon tai käytät sitä uudelleen. Kiven sisään jäänyt kosteus voi aiheuttaa sen halkeilun, kun se altistuu korkealle kuumuudelle. Suosittelemme kiven kuivaamista ilmassa tai taputtelemaan se varovasti kuivaksi puhtaalla liinalla.
 6. Astianpesukoneen käyttö:Pizzakivet eivät ole konepesun kestäviä. Astianpesukoneen korkea lämpö ja kovat pesuaineet voivat vahingoittaa kiveä ja vaikuttaa sen kykyyn säilyttää ja jakaa lämpöä oikein. Pese pizzakivi aina käsin miedolla saippualla ja vedellä tarvittaessa.

Kerääntymien ja palaneiden jäännösten poistaminen

Kuinka puhdistaa palanut Oonin pizzakivi

 1. Anna pizzakiven jäähtyä kokonaan ennen puhdistamista.
 2. Kaavi varovasti pois suuret palaneet ruokahiukkaset muovikaapivalla tai lastalla – Varo naarmuttamasta kiven pintaa.
 3. Valmista tahna sekoittamalla ruokasoodaa pieneen määrään vettä, kunnes se muodostaa paksun koostumuksen.
 4. Levitä ruokasoodatahnaa pizzakiven palaneille alueille.
 5. Anna tahnan seistä kiven päällä vähintään 30 minuuttia, jotta palanut jäännös irtoaa.
 6. Hankaa kivi varovasti pehmeällä harjalla tai sienellä poistaaksesi irronneet jäännökset. Vältä käyttämästä hankaavia materiaaleja, jotka voivat vahingoittaa kiveä.
 7. Huuhtele kivi huolellisesti puhtaalla vedellä poistaaksesi mahdolliset jäämät tai ruokasooda. h. Anna pizzakiven kuivua kokonaan ilmassa ennen kuin käytät sitä uudelleen.

Kuinka poistat kertymät pizzakivestä?

Esilämmitysmenetelmä:Esilämmitä uuni pizzakiven kanssa korkeaan lämpötilaan, kuten 500 °F (260 °C). Lämpö auttaa polttamaan pois kaikki orgaaniset jäämät tai kertyneet kiven pinnalle.

Kun uuni on esilämmitetty, poista kivi varovasti ja anna sen jäähtyä ennen kuin harjaat jäännökset pois

Etikka liuos:Luo puhdistusliuos sekoittamalla yhtä suuret osat vettä ja valkoetikkaa. Kostuta liina tai sieni liuoksella ja hankaa varovasti kiven pintaa pinttyneiden kertymien tai tahrojen poistamiseksi. Huuhtele kivi sen jälkeen huolellisesti puhtaalla vedellä.

Suolamenetelmä:Ripottele kiven pinnalle reilusti karkeaa suolaa, kuten kosher- tai merisuolaa. Hankaa kiveä pyörivin liikkein kostealla liinalla tai sienellä poistaaksesi kertymät. Huuhtele kivi vedellä poistaaksesi mahdolliset suolajäämät.

Vinkkejä ennaltaehkäisevään huoltoon, joka vähentää tulevaa kertymistä

Käytä leivinpaperia tai pizzakuorta:Leivinpaperin asettaminen tai pizzakuoren käyttäminen pizzaa paistaessa voi estää taikinan ja kiven välisen suoran kosketuksen, mikä vähentää kertymisen todennäköisyyttä.

Kaavi säännöllisesti ruokahiukkaset pois:Kaavi jokaisen käyttökerran jälkeen varovasti kaikki ruokajäämät tai jäämät kiven pinnalta muovikaavin tai lastalla. Tämä estää kerääntymistä itsepintaiseksi ja vaikeasti poistettavaksi.

Vältä liiallisen öljyn tai ruoanlaittosuihkeen käyttöä:Pieni määrä öljyä voi parantaa pizzan makua ja rapeita, mutta liiallinen öljyn tai ruoanlaittosuihkeen käyttö voi johtaa liialliseen kertymiseen kiveen. Käytä öljyä säästeliäästi tai harkitse muita tapoja estää tarttumista.

Näin puhdistat Ooni Pizza Stonen! | Gina Burgess (3)


Kehittyneet puhdistustekniikat

Voinko liottaa Ooni-kiveä?

Oonin pizzakiven liottamista ei yleensä suositella. Pizzakivet ovat huokoisia ja voivat imeä itseensä vettä, mikä voi johtaa halkeiluihin joutuessaan alttiiksi korkealle kuumuudelle. Kiven liottaminen lisää veden imeytymisen ja mahdollisten vaurioiden todennäköisyyttä. On parasta välttää kiven liottamista sen pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn varmistamiseksi.

Vaihtoehtoiset menetelmät pizzakiven syväpuhdistukseen:

Liottamisen sijaan harkitse vaihtoehtoisia menetelmiä Oonin pizzakiven syväpuhdistamiseen. Käytä hellävaraisen hankausaineen, ruokasoodan ja muiden puhdistusaineiden yhdistelmää pinttyneiden jäämien ja kertymien poistamiseen. Nämä menetelmät puhdistavat kiven tehokkaasti vaarantamatta veden imeytymistä tai vahingoittumista.

Voiko pizzakivellä käyttää astianpesuainetta?

Astianpesunesteen tai astianpesuaineen käyttöä pizzakivellä ei yleensä suositella. Useimmat astianpesuaineet sisältävät lisäaineita, tuoksuja ja öljyjä, jotka voivat imeytyä kiven huokoiseen pintaan. Nämä jäämät voivat vaikuttaa pizzojesi makuun ja laatuun. On parasta välttää astianpesuaineen käyttöä, ellei valmistaja ole erityisesti suosittele sitä pizzakivellesi.

Vaihtoehtoisia ratkaisuja pinttyneiden tahrojen poistamiseen:

Astianpesuaineen sijaan harkitse vaihtoehtoisten puhdistusmenetelmien käyttöä Oonin pizzakiven pinttyneiden tahrojen poistamiseen. Ruokasooda, etikkaliuokset tai suolapohjaiset hankaustekniikat, kuten aiemmin mainittiin, voivat olla tehokkaita tahrojen poistamisessa aiheuttamatta mahdollisesti haitallisia jäämiä kiveen.

Voitko käyttää teräsharjaa pizzakivessä?

Teräsharjaa ei yleensä suositella pizzakiveen. Teräsharjat voivat olla liian hankaavia ja voivat naarmuttaa tai vahingoittaa kiven pintaa. Naarmut voivat luoda alueita, joissa ruoka tarttuu kiinni ja heikentää kiven tehokkuutta. Valitse pehmeäharjaiset harjat tai sienet puhdistaaksesi kiven hellävaraisesti vahingoittamatta sitä.

Kiven suojaaminen mahdollisilta vaurioilta puhdistuksen aikana:

Käytä pehmeäharjaisia ​​harjoja, sieniä tai muovikaapimia, jotta et vahingoita pizzakiveäsi puhdistuksen aikana. Nämä työkalut poistavat tehokkaasti jäämät ja kertymät naarmuttamatta kiveä. Käsittele kiveä aina varoen ja vältä liiallisen voiman käyttöä puhdistettaessa. Hellävaraiset puhdistustekniikat varmistavat, että Ooni-pizzakivisi pysyy hyvässä kunnossa vuosia nautinnollisen pizzanvalmistuksen ajan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 12/06/2023

Views: 5507

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.