Mikä on proteiinijauhe? (2023)

Ravintolisät ovat erittäin suosittuja urheilijoiden keskuudessa, proteiinijauhe on yksi tunnetuimmista. Tämä proteiinijauhe on tuote, joka on valmistettu korkealaatuisista proteiinilähteistä.

Eli sillä on monipuolinen aminohappoprofiili ja se sisältää ainakin useita välttämättömiä (esim.leusiini).

Jotkut niistä ovat eläinperäisiä, kuten hera, ja toiset kasviperäisiä, kuten soijapapuja. Sen koostumus mahdollistaa sen, että yhdistämällä tämä liuennut aine (itse proteiinijauhe) yhdessä liuottimen (yleensä veden tai maidon) kanssa saadaan valmistesmoothie.

Tällä tavalla proteiini on helpompi niellä ja sulattaa, joten elimistö pystyy hävittämään sen nopeammin ja tehokkaammin.

ℹ Proteiinijauhetta valmistetaan yleensä prosessilla, joka keskittyy elintarvikkeen proteiinifraktion erottamiseen.

Toisin sanoen proteiinien erottaminen muista orgaanisista komponenteista niin, että kun se on eristetty, se voidaan formuloida proteiinijauheen muotoon.

Tämän isolaatin valmistamiseksi on olemassa erilaisia ​​tuotantomenetelmiä (erotettu, suodatettu, eristetty, hydrolysoitu, konsentroitu jne.).

Tällä tavalla proteiinijauhe saa etiketin eli uuden kategorian, joka yleensä seuraa sitä tuotteen esillepanossa.

Proteiinijauhetta saadaan erilaisista proteiinilähteistä, kuten maidosta, kananmunista, soijapavuista tai papuista, joita käsitellään rasvan ja muiden ei-toivottujen komponenttien poistamiseksi.

Sitten se kuivataan ja jauhetaan hienoksi, tiivistetyksi jauheeksi, joka voidaan sekoittaa veteen tai maitoon kuluttaakseen proteiinijuomana. Markkinoilla on erilaisia ​​​​proteiinijauheita, joissa on erilaisia ​​makuja ja proteiinin, rasvan ja hiilihydraattien suhteita.

Mihin proteiinijauhetta käytetään?

Yleensä tätä proteiinijauhetta käytetään yleensä kahteen perusstrategiaan:

 1. Ravitsemuksellista palautumista harjoituksen jälkeen.
 2. Saavuta tarvittava päivittäinen proteiinimäärä, kun sitä ei ole mahdollista saada vain ruoasta.

Proteiinijauheen käyttö harjoituksen jälkeiseen palautumiseen

Se on laajalti käytetty strategia, erityisesti korkean suorituskyvyn urheilussa, koska se nopeuttaaelpyminenja optimoi lihasmassan kasvun.

Lisäksi yleensä on vähän aikaa valmistautua seuraavaan kilpailuun tai kohtaamaan seuraavan harjoituskerran, joten proteiinin tarjoaminen proteiinijauheen muodossa voi tarjota kilpailuetua.

Proteiinijauheen käyttö proteiinitarpeiden täyttämiseksi

On tilanteita, joissa proteiinin tarve on suuri joko luonnollisen, patofysiologisen tai vammautumisprosessin vuoksi.

Kaikissa näissä tilanteissa yksi suurimmista haitoista on suuri määrä rehua, joka olisi tarjottava proteiinitarpeen kattamiseksi.

Tällä tavalla proteiinijauhe edustaa liuostaharjoitella, koska se mahdollistaa proteiinin kulutuksen lisäämisen ilman liiallista ruoan määrää, mikä voi vahingoittaa maha-suolikanavaa.

Mikä on proteiinijauhe? (1)

(Video) Heidi ja TOP 3 lisäravinteet treenikassiin

Mitä proteiinijauhetta syödä?

Epäilemättä lisäravinteiden markkinat ovat nykyään valtavat. Siksi on tärkeää valita laadukas ravintolisä, joka sisältää vain tarvittavat ainesosat, pitää sokeritasot alhaisina ja jolla on hyvä vuokaavio ja sulavuus.

SuosittelemmeBeLevels Whey Isolate: Puhtain, maukkain ja tehokkain proteiini.

Mikä on proteiinijauhe? (2)

Enemmän proteiinia, vähemmän rasvaa, vähemmän hiilihydraatteja ja vähemmän sokeria, sen Be level Whey Iso Protein antaa sinulle. Laadukkainta ja puhtainta, täydellinen täydennys ruokavalioosi, joka auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja aineenvaihdunnan asianmukaista toimintaa.

 • WPI patentti 90, 90 % proteiinia
 • Sisältää mineraaleja: rauta, magnesium, kalsium, natrium, fosfori, kalium*, kloori, sinkki
 • Syntiä gluteenia
 • Vähän laktoosia ja vähän hiilihydraatteja ja sokeria

VERTAA

(Video) Torstaitipsit: Top 6 proteiinin lähteet

Mikä on proteiinijauhe? (3)

Kuinka laimentaa proteiinijauhetta? Onko parempi maidon vai veden kanssa?

Yksi tärkeimmistä eroista proteiinijauheen sekoittamisessa veteen tai maitoon onpirtelön energiamäärä (kcal).

ℹ Lisäämällä maitoa proteiinijauheeseen lopullisen seoksen kalorimäärä on korkeampi maidon kcal vuoksi.

Toisaalta, koska vesi ei tarjoa biologista energiaa organismille, tätä ylimääräistä energiaa ei ole läsnä. Päätös siitä, otetaanko proteiinijauhe maidon vai veden kanssa, on siis tavoitteen mukainen.

Tilanteissa, joissa kokonaisenergia on pidettävä hallinnassa (esimerkiksi painonpudotussuunnitelmassa), sopiva strategia on käyttää vettä. Jos toisaalta ylimääräinen energian saanti ei ole haittaa tai edes välttämätöntä, maitoon laimennettu proteiinijauhe voi olla mielenkiintoinen taktiikka.

Maito tarjoaa energian lisäksi ylimääräisen määrän proteiinia ravintoprofiilinsa ansiosta. Tässä mielessä,Proteiinijauheen ottaminen maidon kanssa mahdollistaa joko sen, että proteiinijauhetta ei oteta niin paljon tai proteiinin määrää voidaan lisätä ilman tuotteen hukkaa.

Nämä strategiat tulee aina ottaa huomioon ruokavalion kokonaisproteiinimäärän kanssa. Siksi on erittäin tärkeää mennä ravitsemusterapeutille, jolla on teoreettista ja käytännön kokemusta urheiluravitsemuksesta, jotta voit tehdä tarkan ja laadukkaan säädön.

Mikä on proteiinijauhe? (4)

Pidetäänkö proteiinimustekalan ottamista dopingina?

Proteiineja ja erityisesti niiden esillepanoa proteiinijauheen muodossa pidetään yhtenä harvoistaergogeenisiä apuvälineitäravitsemus tieteellisillä todisteilla.

Tämä tarkoittaa, että tutkimuksia on tehty riittävästi eri väestöryhmissä ja yhteyksissä, jotta niistä voidaan antaa suositus.

Toinen perustavanlaatuinen näkökohta, joka heidän on katettava voidakseen osallistua näihin suosituksiin, on heidän turvallisuutensa. Toisin sanoen ne eivät aiheuta riskiä urheilijalle joko ruoansulatuskanavan vaikutuksista, dopingista tai muista haittavaikutuksista johtuen.

(Video) Mitä hyötyä kreatiinista on?

Tiedeyhteisö on herkkä sille, että lukuisista proteiinijauhetuotteista ja muista ravintolisistä on löydetty jäämiä dopingaineista, jotka voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja urheilijoille.

Siksi on välttämätöntä, ettäEnnen tuotteen ostamista kiinnitä huomiota aminogrammin, hinnan tai muiden muuttujien lisäksi siihen, että siinä on laatu- ja turvasineteet.

Nämä sinetit ovat maailman antidopingtoimiston myöntämiä sertifikaatteja, jotka takaavat, että tuote on käynyt läpi useita tarkastuksia.
ja aikaisemmat havainnot, joiden avulla urheilija voi taata turvallisuutensa.

Johtopäätös

Proteiinijauhe on ravintolisä, joka saadaan proteiinilähteistä, kuten maidosta, kananmunista, soijapavuista tai herneistä.

Se on jauheena ja voidaan sekoittaa nesteisiin tai lisätä elintarvikkeisiin ruokavalion proteiinipitoisuuden lisäämiseksi. Sitä käyttävät yleisesti urheilijat ja ihmiset, jotka haluavat lisätä päivittäistä proteiininsaantiaan.

ℹ Proteiinijauhe on tiivistetty ja kätevä proteiinin lähde, joka on välttämätön lihasten kasvulle ja korjaamiselle sekä hormonien ja entsyymien tuotantoon.

Lisäksi proteiinijauhetta on helppo sekoittaa ja kuluttaa, mikä tekee siitä ihanteellisen niille, jotka haluavat lisätä proteiinin saantiaan joko osana harjoittelua tai päivittäisten ravintotarpeidensa tyydyttämiseksi.

On kuitenkin tärkeää valita korkealaatuinen proteiinijauhe ja varmistaa, että se vastaa ruokavaliosi tarpeita ja tavoitteita.

Muista, että proteiinijauheen käyttöä ei pidetä sinänsä dopingina.Dopingilla tarkoitetaan aineiden tai menetelmien nauttimista urheilijan urheilusuorituksen keinotekoiseen parantamiseen, eikä proteiinijauhe ole Maailman antidopingviraston (WADA) kielletyllä listalla.

Kuitenkin,Tietyt proteiinijauheet voivat olla kiellettyjen aineiden saastuttamia, joten on tärkeää varmistaa, että käytät hyvämaineisista lähteistä peräisin olevia tuotteita ja noudatat WADA:n sääntöjä.

Mikä on proteiinijauhe? (5)

(Video) KUINKA PALJON TARVITSET PROTEIINIA?

Bibliografiset viittaukset

 1. Calleja-González, J., Mielgo-Ayuso, J., Sampaio, J., Delextrat, A., Ostojic, S. M., Marques-Jiménez, D., Arratibel, I., Sánchez-Ureña, B., Dupont, G .., Schelling, X. ja Terrados, N. (2018). Lyhyitä ideoita näyttöön perustuvasta palautumisesta joukkueurheilussa.Harjoituskuntoutuksen lehti,14(4), 545–550.
 2. Grubic, T. J., Sowinski, R. J., Nevares, B. E., Jenkins, V. M., Williamson, S. L., Reyes,
  A. G., Rasmussen, C., Greenwood, M., Murano, P. S., Earnest, C. P. ja Kreider, R. B. (2019). Vertailu heraproteiinia ja isomalto-oligosakkarideja sisältävän ruokapatukan nauttimiseen hiilihydraatteihin suorituskyvyn ja toipumisen suhteen akuutista vastustusharjoittelusta ja sprintistä: avoin, satunnaistettu, tasapainotettu, crossover-pilottitutkimus.Kansainvälisen urheiluravitsemusyhdistyksen lehti, 16(1), 34.
 3. Jäger, R., Kerksick, C. M., Campbell, B. I., Cribb, P. J., Wells, S. D., Skwiat, T. M., Purpura, M., Ziegenfuss, T. N., Ferrando, A. A., Arent, S. M., Smith-Ryan, A. E., Stout J. R., Arciero, P. J., Ormsbee, M. J., Taylor, L. W., Wilborn, C. D., Kalman, D. S., Kreider, R. B., Willoughby, D. S., Hoffman, J. R., … Antonio, J. (2017). International Society of Sports Nutrition Position Stand: proteiini ja liikunta.Kansainvälisen urheiluravitsemusyhdistyksen lehti,14, 20.
 4. Kerksick, C. M., Wilborn, C. D., Roberts, M. D., Smith-Ryan, A., Kleiner, S. M., Jäger, R., Collins, R., Cooke, M., Davis, J. N., Galvan, E., Greenwood, M. ., Lowery, L. M., Wildman, R., Antonio, J., & Kreider, R. B. (2018). ISSN-harjoitus- ja urheiluravitsemuskatsauspäivitys: tutkimus ja suositukset.Kansainvälisen urheiluravitsemusyhdistyksen lehti,15(1), 38.
 5. Pernigoni, M., Conte, D., Calleja-González, J., Boccia, G., Romagnoli, M., & Ferioli, D. (2022). Toipumisstrategioiden soveltaminen koripallossa: Maailmanlaajuinen kysely.Fysiologian rajat,13, 887507.
(Video) PROTEIINIT | LIHASKASVU

Videos

1. Parhaat lisäravinteet: Mitä kannattaa käyttää ja miksi? | TOP 10
(Aaro Huttunen)
2. Torstai tipsit: Lisäravinteet
(kille kujala)
3. Testissä NAUTAPROTEIINI Ja MUNAPROTEIINI? Kumpi On Täydellinen Proteiinijauhe?
(Sepi Stedi)
4. Syö hyvää - Proteiini
(Syö hyvää)
5. Älä Käytä Pre-Workouttia Ennen Kuin Katsot Tämän
(Markus Heinonen)
6. 6 TAPAA SAADA LIHASMASSAA NOPEAMMIN
(Ristiote)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 18/05/2023

Views: 5573

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.