Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (2023)

Aurinkoa ja jopa 23 astetta. Juuri sopivasti tulevaa helluntaiviikonloppua silmällä pitäen Berliinin sää suosii jälleen. Karnevaalit, markkinat, kansanfestivaali - berliiniläisille on paljon koettavaa pitkän viikonlopun aikana. Tässä meidän helluntaivinkkimme.

Kulttuurien ensimmäinen karnevaali

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (1)

Epäilemättä tämän vuoden helluntaiviikon painopiste onKulttuurien karnevaalimusiikin, tanssin, akrobatian ja kulttuurisen monimuotoisuuden kanssa. Kolmen vuoden tauon jälkeen värikäs katukulkue voidaan järjestää uudelleen ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan. Suuri paraati järjestetään helluntaipäivänä, ja katufestivaali Blücherplatzin ympärillä alkaa perjantaina.

Helluntailauantaina kaikki lapset voivat myös marssia Kreuzbergin läpi mottona "Leiki Kuuban krokotiilin kanssa". Se alkaa klo 11.30 Mariannenplatzilla. Perheet voivat antaa lastensa leikkiä pomppulinnoissa, kiipeilytorneissa ja trampoliineissa klo 14–19 Görlitzer Parkissa.

Kulttuurien karnevaali, pe-ma, 27.-29.5., ilmainen sisäänpääsy. Tietoja verkossa osoitteessawww.karneval.berlin

2. Berliinin rantakylpylät

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (2)

Ei ehkä ole vielä tarpeeksi lämmin uimiseen. Mutta sesonki on jo alkanut Berliinin lidosilla - eikä koskaan ole liian aikaista laittaa jalkoja hiekkaan aurinkoisella säällä.

Köpenicker Strandbad Wendenschloss kutsuu sinut "aurinkoiseen helluntaihin biergartenissa" tänä viikonloppuna. Ne, jotka eivät vielä uskalla avata Lidoa Long Laken pohjoisrannalla, voivat sen sijaan pitää hauskaa vehreässä biergarten keitaassa - näkymän valkoiselle hiekkarannalle ja tuoreella oluella. Viikonloppuisin on myös Maibowle - erityisesti helluntaina.

Toukokuun alusta lähtien Plötzensee on avannut ovensa jälleen kaikille uimareille. Ulkouima-altaan uudella lyhytaikaisella hinnalla vierailijat voivat käydä pitkän viikonlopun aikana uimassa kahdella eurolla kahdella tunnilla - tai kävellä rantaa pitkin.

Strandbad Wendenschloss, Möllhausenufer 30, Köpenick, maanantaista sunnuntaihin klo 9.00–22.00 Tietoja verkossa osoitteessastrandbad-wendenschloss.berlin

Strandbad Plötzensee, Nordufer 26, Häät, maanantaista sunnuntaihin klo 9–22, uinti päättyy klo 19. Lisätietoja verkossa osoitteessastrandbad.ploetzensee.de

3. Rehbergen ulkoilmaelokuvateatteri

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (3)

Rehberge-ulkoilmaelokuvateatteri on vain muutaman minuutin pyörämatkan päässä Plötzensee-kadulta. Täällä voit päättää illan ulkoilmassa Hollywood-draamalla "The Song of the Crayfish" (la. 27. toukokuuta) tai perheelokuvilla, kuten "Oskarin mekko" (su 28. toukokuuta). Ulkoilmalava on piilotettu Volkspark Rehbergeen. Klassiset elokuvat heijastetaan puhallettavalle valkokankaalle suuren yleisön edessä. Jos olet onnekas etkä tule paikalle liian myöhään ennen elokuvan alkua, sinun ei tarvitse odottaa liian kauan kioskin jonossa popcornia, virvoitusjuomia ja muita välipaloja.

Windhuker Str., Volkspark Rehberge, elokuvan alku: n. 21.30 Ohjelma ja lisätiedot verkossa osoitteessafreiluftkino-rehberge.de

4. Whitsun höyrylaiva

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (4)

Säteilevä Whitsun-aurinko on täydellinen matkalle Berliinin vesistöjen poikki. Berliinin tähtihöyrylaiva "Moby Dick" kutsuu sinut viikonloppuna kahden tunnin höyrylaivamatkalle kaupungin pohjoisosassa sijaitsevan Oberhavelseenin yli.

Suuri, hohtava evä, mustavalkoiset suomukset ja neulanterävät hampaat iso vesieläin vangitsee katseen kaukaa. Säästä riippuen matkustajat voivat viihtyä veneessä - "Moby Dickin" vatsassa - tai aurinkoterassilla hänen selässään. Aikuiset maksavat höyrylaivamatkasta 17,40 euroa.

Lähtöpaikka: Tegel Greenwichpromenade, su ja ma, klo 12, 15 ja 17.45. liput allawww.sternundkreis.de

5. Keraaminen roska

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (5)

Haluaisitko keramiikkaa? Vierailijat voivat löytää kivitavaroita ja posliinituotteita Schustehrusstraßen museopuutarhasta. Berliinin keramiikkamuseon ystävät kutsuvat sinut helluntai-sunnuntaina ja maanantaina keramiikkaromumyyntiin – outoja keraamisia esineitä ja käytettyjä astioita. Keramiikkaharrastajat voivat vierailla myös museon kolmessa erikoisnäyttelyssä.

Schustehrusstraße 13, Charlottenburg, 28. ja 29. toukokuuta klo 11-17, sisäänpääsy: neljä euroa (edut: kaksi euroa). Tietoja verkossa osoitteessa:www.keramik-museum-berlin.de

Kuudes kansanfestivaali Steglitzissä

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (6)

Steglitz-viikko tarjoaa sekoituksen kulttuuria ja hälinää. Folkfestivaali on perinteinen kevättapahtuma Teltow-kanavan festivaalipuistossa. Vaikka osastojen määrä ei vastaisi kulttuurien karnevaalia, on tarjolla myös paljon ohjelmaa pienille vierailijoille: kulttikaruselleja, puskuriautoja ja hevoskilpailuja. Halutessasi voit myös kuunnella elävää musiikkia lavapaviljongin olutpuutarhasta.

Park Teltow-kanavan varrella (Bäkestraße), 26.5.-11.6., klo 14.00-22.00, ilmainen sisäänpääsy. Tietoja verkossa osoitteessa:volksfest-berlin.de

7. Antiikki kirpputori

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (7)

Kaukana karnevaalien hälinästä, Karlshorstin jättimäinen kirpputori houkuttelee antiikki- ja retrofanit kaikkialta Berliinistä - tällä kertaa myös helluntaiviikonloppuna. Antiikkikauppiaat levittävät suuria ja pieniä aarteitaan kilparadalle. Et löydä täältä mitään uutta, kaikki on vintagea - taskukelloja, posliinia, huonekaluja ja omituisia antiikkiesineitä.

Erikoistelineet, joissa on postimerkkejä ja vanhoja kolikoita, ovat ehdottoman välttämättömiä kunnianhimoisille keräilijöille. Intensiivisesti etsittäessä löytyy varmasti 1960- ja 1970-luvun roskan lisäksi jompikumpi keräilyesine.

Treskowallee 159, Karlshorst, 27.-29.5., klo 9.00-17.00, ilmainen sisäänpääsy. Tietoja verkossa osoitteessa:pferdesportpark-berlin-karlshorst.de

8. Helluntaikonsertit eläintarhassa

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (8)

Helluntaina eläintarhassa pitäisi olla myös musiikkia. Helluntaikonsertit alkavat klo 11 "Jungle Jazzilla". Klo 13.00 ohjelmassa Jonny Karacho kappaleen "Punkrock für Kids" ja klo 14.30 "Ulli & die Grauenzellen" seuraa yhtye RBB:n toimittajan Ulli Zellen ympärillä, joka laulaa soul- ja rock-kappaleita 60- ja 70-luvuilta. Jälkeenpäin vierailijat voivat löytää tuntemattomia eläinlajeja ja monia vihreitä kulmia eläintarhan alueella. Tarjous on ilmainen kaikille päivä- tai vuosikortilla.

Hardenbergplatz 8, Charlottenburg. Helluntaikonsertit sunnuntaina klo 11 alkaen. Tietoja verkossa osoitteessa:www.zoo-berlin.de

Joka torstai "Weekender" -uutiskirjeemme tarjoaa vinkkejä ulos lähtemiseen ja mukavaan kotiin viihtymiseen - kulttuuritoimittajiltamme valikoituja henkilökohtaisia ​​suosituksia. Nämä ovat hänen vinkkinsä viikonloppuun.

9. Daido Moriyama C/O Berliinissä

Sinun on ensin sulatettava tämä kuvien runsaus. Nyt 84-vuotias Daido Moriyama on omistautunut medialleen kuin valokuvahullu. Valokuvaaja eritteli maansa kulttuuria, erityisesti Tokiossa, jossa hän asui vuodesta 1961, aggressiivisuuden, usein brutaalin suoraviivaisuuden, kapeiden osien ja karkearakeisten mustavalkoisten kuvien avulla. Hänen tähän päivään asti jatkuvassa C/O Berlin -työnsä retrospektiivissä japanilaisen perinteen ja länsimaisten vaikutteiden välinen konflikti Amerikan miehityksen seurauksena näkyy kaikkialla. Koko näyttelyarvostelun kirjoittajaVoit lukea Jens Hinrichsenin täältä.

Daido Moriyama. Retrospektiivinen, 7.9. asti, C/O Berlin, päivittäin klo 11-20, sisäänpääsy 6-12 euroa

10. "Gezi – kymmenen vuotta myöhemmin" Gorki-teatterissa

"Gezi - Ten Years After" on telakoitu Gorki-teatterin 6. Berliinin syyssalonkiin, jonka nimi on "Prologue in Spring". Ohjaaja Shermin Langhoff – joka vastaa festivaalista yhdessä kuraattorin Erden Kosovan kanssa – sanoo Turkin nykytilanteeseen liittyen: ”Toivoimme kevättä monella tapaa. Hän ei todellakaan tullut." Festivaali - joka avataan kaksi päivää ennen Turkin toisen kierroksen vaaleja - näyttää nyt yli 60 erityistapahtumaa kuukauden ajan, ja ne on perustettu 17 ohjelmantekijän toimesta. Teatteriasiantuntijamme Patrick Wildermannkirjoitti festivaalista täällä.

"Gezi - kymmenen vuotta myöhemmin", 26.5. - 25.6., Maxim Gorki -teatteri, ohjelma ja hinnatLöydät täältä.

11. "All the Beauty and the Bloodshed" Kinossa

Kahden vuoden ajan ohjaaja Laura Poitras seurasi Nan Goldinia protestiryhmänsä tapaamisiin ja haastatteli taiteilijaa. Tuloksena ei ole klassinen dokumenttielokuva haastatteluineen ja arkistoaineistoineen, vaan uusi taideteos, jonka ytimessä on Goldinin taide. Teos kertoo, kuinka menestynyt taiteilija taistelee varakasta perhedynastiaa vastaan, joka tarjoaa museoille Amerikassa ja muuallakin lisäyksiä, apurahoja ja lahjoituksia. Painopiste ei kuitenkaan ole Nan Goldinin kampanjassa likaista rahaa vastaan, vaan hänen elämänsä kokonaisuutena, hänen valokuvauksensa, hänen poliittinen aktiivisuutensa - yhtä ei voi erottaa toisistaan. Taidetoimittaja Birgit Rieger näki elokuvan etukäteen,kokous löytyy täältä.

"All the Beauty and the Bloodshed", Ohjaaja: Laura, USA 2022, 117 minuuttia, FSK alkaen 12 vuotta, alkaen 25. toukokuuta. useissa Berliinin elokuvateattereissa

12. Theatre für Teens: "Beautiful Thing"

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (9)

Urbaani rakkaustarina Beautiful Thing (Jonathan Harvey) oli hitti vuonna 1993, klassinen omituinen ikääntymisen skenaario, joka sijoittuu epävarmaan Lontoon esikaupunkialueeseen. Ohjaaja Babett Grube on nyt löytänyt näytelmän uudelleen Theater an der Parkauessa ja lavastanut sen Lisa Wegenerin uudessa käännöksessä. 90-luvun muistona säkenöivien CD-levyjen verho lentää edelleen Camille Lacadeen pitkälti abstraktin kerrostaloasutusvaiheen yli, mutta muuten tarina etenee suurimmassa mahdollisessa nykyaikaisuudessa Berliinin olosuhteisiin sovitettuna.Patrick Wildermannin koko arvostelu löytyy täältä.

"Beautiful Thing", yli 14-vuotiaat, 25. toukokuuta. klo 18, 26.5. klo 10, 7-13 euroa,lisätiedot ja liput

13. Retki Potsdamiin

Kaksi uutta festivaaleja vierii kohti Potsdamia pitkällä helluntaiviikonloppuna: Babelsbergissä Thalia-elokuvateatteri avaa Kinderfilmtagen ensimmäisen painoksen ja kaupungin keskustassa sijaitseva Kunsthaus Sans Titre tarjoaa näyttämön laulaja-lauluntekijäskenelle. Mutta klassikoiksi tulleet formaatit, kuten Psychomania Rumble -festivaali Lindenparkissa tai perheystävällinen Knights' Festival, ovat myös jälleen tulossa. Viikonloppu tarjoaa ylellisyyttä myös muilta osin. PNN-kollega Lena Schneider on sinua vartenkohokohdat on tiivistetty tähän(T+).

Encore kappaleelle "Drinnies"

Nämä kolme vinkkiä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat viihtyä kotona:

1. Christoph Heinin kirjallisuus

Kulttuurien karnevaali, kansanfestivaali ja paljon muuta: 13 vinkkiä helluntaiviikonloppuun Berliinissä - ja kolme parasta (10)

Berliiniläinen kirjailija Christoph Hein kertoo uudessa romaanissaan nuoruudesta Länsi-Berliinissä 1950-luvulla - ei mitenkään pölyisestä, mutta yllättävän ajantasaisesta retrospektiivistä. Proosateos "Unterm Staub der Zeit" kertoo tarinan 14-vuotiaasta Danielista, joka saapui Länsi-Berliiniin Itä-Saksan kotikaupungistaan ​​Guldenbergistä vuonna 1958 käydäkseen siellä lukion. Pastorin poikana Daniel ei saanut ottaa Abituriaan DDR:ssä. Joten isä seuraa ujo mutta tarkkaavainen poika Grunewaldiin. Jo rajalla sen ajan hulluus tulee selväksi. Carsten Otten yksityiskohtainen kirja-arvosteluvoit lukea täältä.

Christoph Hein: Ajan pölyn alla. romaani. Suhrkamp Verlag, Berliini 2023. 221 sivua, 24 euroa

2. ZDF-trilleri "Ostfriedenfeuer"

Ylitarkastaja Ann Kathrin Klaasenin ja hänen kollegansa Frank Wellerin ilo häiden jälkeen rannalla juhlineen oli lyhytaikainen. Seuraavana aamuna ruumiin hiiltyneet jäännökset löydetään Itä-Friisiläisen tulipalon tuhkasta - joka on myös kahdeksannen "Ostfrieslandin rikostarinan" otsikko. Toimistopäällikkö Ubbo Heidella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perua heidän kahden häämatka toistaiseksi. "Juuri naimisissa" -kyltti autonsa takana ja kukkia konepellissä, he suuntaavat takaisin rannalle, josta on nyt tullut rikospaikka. Lisää murhia seuraa pian. Mediaeditori Kurt Sagatz on jo nähnyt trillerin,hänen arvostelunsa löytyy täältä.

"Itäfriisiläinen tuli", 27.5. 20.15, ZDF, saatavilla jo ilmaiseksi mediakirjastosta

3. RTL+-trilleri "Syvyyden kaksi puolta"

Kota metsässä, tuoliin sidottu nainen, jota aseistettu mies uhkaa, taustalla pelästyneen nuoremman naisen ääni: lyhyt kohtaus kuusiosaisen minisarjan "Two Sides of" alussa. Abyss" ei jätä epäilystäkään siitä, että kaikki on matkalla kohti lopullista vastakkainasettelua. Siihen asti vettä kuitenkin virtaa Wupperista Reiniin. Kuka on uhri, kuka on tekijä? Mitä on oikeudenmukaisuus, mikä on oikeudenmukaisuus? Hämmentävä sarja partioupseeri Luise Bergin (Anne Ratte-Polle) kanssa pyörii näiden kysymysten ympärillä. Kollegani Kurt Sagatz katsoi myös lähemmin tätä teosta ja siihen liittyvää tekstiävoit lukea täältä.

"Two sides of the Abss", kuusi jaksoa, RTL +

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 09/04/2023

Views: 5621

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.