Kuinka monta kaloria on 1 lb:n luuttomassa nahattomassa kananrintassa? - PB-keittiö (2023)

1 kilon painoinen luuton nahaton kana on täynnä vähärasvaista proteiinia ja se on loistava kalorien lähde. Tämä proteiini on tärkeä ravintoaine, koska se auttaa rakentamaan lihaksia ja ylläpitämään tervettä aineenvaihduntaa. Nämä rinnat ovat myös melko edullisia, mikä tekee niistä suuren arvon terveelliselle ruokavaliolle. Kananrintojen ravitsemustiedot on lueteltu kolmen unssin annokselle, mutta kaupallisesti pakatut rinnat ovat usein suurempia kuin kolme unssia.

Mikä on kananrinta?

Kuinka monta kaloria on 1 lb:n luuttomassa nahattomassa kananrintassa? - PB-keittiö (1)

Kananrinta on osa kanaa, jota käytetään usein osana ateriaa. Se on yleensä alle kilon ja on suunnilleen kätesi kokoinen. Isompikananrinta painaa yli kilon. Jos olet epävarma rintojen painosta, lue pakkauksen etiketti.

Kananrinta on yksi yleisimmistä kanalajeista ruokakaupoissa. Ne voidaan myydä kokonaisina tai erillisinä kappaleina. Kananrinta on kanan kallein osa ja myös ravitsevin. Kanan sisäfileet ovat pienempiä ja niillä on vähemmän makua kuin rintafileet.

Kananrintaa voi grillata, paistaa, paistaa, paistaa tai keittää. Muista aina pestä kätesi ja ruokailuvälineet huolellisesti ennen raa'an kanan käsittelyä. Kananrinta on vähärasvainen proteiinin lähde ja erinomainen valinta kaikille, jotka tarkkailevat rasva- tai kalorinsaantiaan.

Kuinka laskea kanan kalorit

Et ole yksin, jos mietit, kuinka paljon kaloreita on 1 kg:n luuttomassa nahattomassa kananlihassa. Tämä tavallinen liha sisältää huomattavan määrän rasvaa ja kaloreita. Jotta kalorien määrä pysyy alhaisena, kypsennä se ilman kuorta. Vaikka kananliha on suhteellisen vähän kaloreita, rasvan lisääminen voi lisätä ruoan kalorimäärää. Yksi tapa alentaa kalorimäärääkananliha on leivottavasen paistamisen sijaan. Tuloksena on maukas, vähäkalorinenkananrintaa, joka on myös terveellistäja kätevä palvella. Rinnan voi silputa ja tarjoilla ruskean riisin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Kananrintojen koko voi vaihdella 4 unssin ja 8 unssin välillä. Kananrinta on yleensä ohuin ja sisältää vähiten rasvaa. Normaalikokoinen kananrinta on noin 8 unssia ja sisältää noin 21 grammaa proteiinia.

Ohje kalorien laskemiseen

Luuton, nahaton kananrinta sisältää vähän tai ei ollenkaan rasvaa ja hiilihydraatteja, joten se on erinomainen valinta laihduttajille, jotka haluavat lisätä ruokavalioonsa enemmän proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Tämän tyyppinen kana antaa keholle myös vähärasvaista proteiinia, joka tukee lihasten korjausta ja jälleenrakennusta. Itse asiassa se on yleinen valinta urheilijoille, jotka haluavat massaa lisäämättä rasvaa.

Kolmen unssin annos luutonta nahatonta kananrintaa sisältää 133 kaloria, mikä on alle kolmanneksen suositellusta päivittäisestä kalorimäärästä. Istuvien ihmisten suositeltu päivittäinen kalorien saanti on 1 600 - 2 000 kaloria päivässä, kun taas aktiiviset aikuiset tarvitsevat 1 800 - 2 200 kaloria.

Suositeltu päivittäinen proteiinin saanti on 10-35 grammaa päivässä. Se tarkoittaa, että yksittäinenkananrinta sisältää noin 82 prosenttia kaloreistaanproteiinista. Kolmen unssin annos tarjoaa noin 27,3 grammaa proteiinia tai 55 prosenttia päivittäisestä arvosta. Kämmenen kokoisen oppaan käyttäminen voi olla epätarkkoja, mutta kilossa kananrintaa on 872 kaloria, 26 grammaa proteiinia ja 2,7 grammaa rasvaa.

Kalorien laskemisen tärkeys

On tärkeää tietää, kuinka monta kaloria on yhdessä annoksessa kanaa. USDA suosittelee kuluttamaan noin 1 600 - 2 200 kaloria päivässä aktiivisuustasostasi ja iästäsi riippuen. Kolmen unssin annoksessa luutonta, nahatonta kananrintaa on noin 133 kaloria. Rasvan määrä yhdessä annoksessa kananrintaa on noin neljä grammaa, eikä siinä ole hiilihydraatteja. Voit käyttää USDA:n kananrintakalorilaskuria löytääksesi annoksen tarkat kalorit.

Kananrinta sisältää noin 2 prosenttia suositellusta päivittäisestä rautaa, joka auttaa hemoglobiinia kuljettamaan happea kehoon. Ne sisältävät myös kalsiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä, seleeniä ja magnesiumia, jotka ovat elintärkeitä luun muodostumiselle. Lisäksi kana sisältää runsaasti seleeniä, joka suojaa kehoa infektioilta ja hapettumisvaurioilta.

Kananrinta on loistava proteiinin lähde. Ne sisältävät vähän rasvaa ja hiilihydraatteja ja ovat ihanteellisia laihduttajille. Annetut ravintoarvotiedot koskevat 3 unssin annostusta, ja useimmat kaupallisesti pakatut kananrinta on tätä suurempia.

Kanan rintojen kaloripitoisuus

Kananrinta on suosittu proteiinin lähde ja vähärasvainen. Annoksessa nahkaisia, luuttomia kananrintaa on noin 133 kaloria. Yhdysvaltain maatalousministeriön mukaan yksi kananrinta-annos sisältää noin 80 % proteiinia ja alle 5 % rasvaa. Se ei sisällä hiilihydraatteja ja siinä on luonnostaan ​​vähän natriumia. Tästä syystä se on hyvä valinta laihduttajille. Kananrinta on myös hyvä vähärasvaisen proteiinin lähde, joka on välttämätön kudoksen rakentamiselle ja lihasten kasvun ja palautumisen tukemiselle. Tämä tekee niistä suositun valinnan urheilijoiden keskuudessa, jotka luottavat proteiinin lisäämiseen.

Yksi annos luutonta, nahatonta kananrintaa tuottaa kaksi prosenttia päivittäisestä raudantarpeesta, mikä on välttämätöntä hemoglobiinin muodostumiselle, aineen, joka kuljettaa happea kaikkialla kehossa. Se sisältää myös joukon ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä luun muodostumiselle, mukaan lukien kalsiumia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja sinkkiä. Lisäksi kana sisältää seleeniä, joka auttaa suojaamaan kehoa infektioilta ja oksidatiivisilta vaurioilta.

Yksi 3 unssin annos kananrintaa sisältää 133 kaloria. Se sisältää myös 28,3 grammaa proteiinia, 5,7 grammaa rasvaa ja 3,3 grammaa natriumia. Tämä on hyvä kalorimäärä yhdelle annokselle. Kananrintaa voi kuitenkin olla erikokoisia, joten sinun tulee mitata annos huolellisesti määrittääksesi tarkalleen, kuinka monta kaloria tarvitset.

133 kaloria

USDA suosittelee syömään 1 600–2 000 kaloria päivässä, ja kolmen unssin annoksessa luutonta nahatonta kananrintaa on 133 kaloria. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia maukasta, vähäkalorista ateriaa tuntematta syyllisyyttä. Lisäksi nahattomat kananrintafileet sisältävät luonnostaan ​​vähän natriumia ja ovat hyvä proteiinin lähde. Yksi rinta tuottaa 80 prosenttia kaloreista proteiinista ja 20 prosenttia rasvasta. Lisäksi kananrinta ei sisällä hiilihydraatteja.

Kananrinta on loistava vähärasvaisen proteiinin lähde, sillä se sisältää 55 prosenttia päivittäisestä suositellusta proteiinimäärästä, joten ne ovat hyvä valinta laihduttajille. Ne ovat myös suhteellisen edullisia ja erittäin monipuolisia. Voit keittää nämä rinnat helposti muiden ainesten, kuten sipulien, paprikan tai muiden vihannesten kanssa. Kokeile lisätä inkivääriä, soijakastiketta tai currysekoitetta kananrintaisi saadaksesi maukkaamman aterian.

Yhden kilon painoinen nahkaton kananrinta sisältää 54 tai 31 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden. Siinä ei kuitenkaan ole niin paljon makua kuinkananrintojaihon kanssa. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee valmistaa se nopeasti, jotta se ei kuivu. Nopea kypsennys varmistaa, että se pysyy kosteana ja mehukkaana, ja voit myös luoda maukkaan pannukastikkeen.

Luuton nahatonkananrinta sisältää noin 133 kaloria annosta kohti. Tämä on erinomainen vähärasvaisen proteiinin lähde, joka on välttämätön lihaskudosten rakentamiselle sekä luiden ja lihasten kasvun tukemiselle. Se on usein katkottua urheilijoiden ja muiden aktiivisten ihmisten keskuudessa, jotka haluavat massaa.

28,3 grammaa proteiinia

Kana on erinomainen proteiinin lähde ja siinä on hyvin vähän tyydyttyneitä rasvoja. Se on loistava valinta terveystietoisille ihmisille, jotka haluavat säilyttää laihan kehon. Kanaproteiinijauhetta on helposti saatavilla useissa sopivissa muodoissa. Tämä tarkoittaa, että saat kaiken tarvitsemasi proteiinin kätevässä muodossa.

Kananrinta on myös erinomainen vähärasvaisen proteiinin lähde. Yksi annos sisältää 80 % proteiinia ja vain 20 % rasvaa, joten se on vähäkalorinen vaihtoehto. Lisäksi kananrintaissa on yleensä vähän natriumia. Tästä syystä ne ovat suosittu valinta ihmisille, jotka yrittävät ylläpitää lihasmassaa ja tervettä aineenvaihduntaa. Lisäksi broilerin rintafileet ovat suhteellisen edullisia ja monipuolisia. Olemme listanneet 3 unssin kananrintaannoksen proteiinipitoisuuden, muttaMuista, että monet kaupallisesti pakatut kanatrinnat ovat paljon suuremmat.

Suuren proteiinimäärän lisäksi kananrinta on myös hyvä raudan lähde. Kananrintojen rauta auttaa kuljettamaan happea koko kehoon ja tukee immuunijärjestelmää. Liha sisältää myös runsaasti sinkkiä ja B-vitamiineja. Lisäksi kananrinta on erinomaisia ​​kalsiumin ja D-vitamiinin lähteitä.

Muunna kupit unsseiksi muunnoskaavion avulla. Annos kananrintaa sisältää 102 kaloria ja 19 grammaa proteiinia. Puolet kananrintaa on noin viidestä kuuteen unssia. Puolessa lihasta ei ole luuta, joten maku on miedompi. Lisäksi puolikas rintaa ei sisällä luuta, mikä varmistaa, että se ei pidä kosteutta pidempään kuin 3 tuntia kypsennyksen jälkeen. Tämän seurauksena puolikas kananrinta on terveellisempi vaihtoehto.

Kana on yksi maailman suosituimmista lihoista. Se on myös hyvä proteiinin lähde, ja eri paloissa on eri määrät proteiinia, rasvaa ja kaloreita. Tarpeistasi riippuen voit valitakanan leikkausjoka sopii sinulle parhaiten. Jos haluat kasvattaa lihasmassaa, sinun kannattaa valita rinta. Siinä on korkein prosenttiosuus proteiinia kiloa kohden.

5,7 grammaa rasvaa

Yksi kilo luutonta, nahatonta kananrintaa sisältää 5,7 grammaa rasvaa ja 189 kaloria. Se on kaloriltaan samanlainen kuin katkarapu ja siinä on suunnilleen sama rasvapitoisuus kuin kupillinen ruskeaa riisiä. Niiden, jotka haluavat laihtua, tulisi välttää ihoa ja lisätä terveellisiä rasvoja ruokavalioonsa.

Toinen kananrintaen etu on sen vähärasvainen proteiinipitoisuus. Suurin osa kananrintojen kaloreista tulee proteiinista, joka auttaa ihmisiä ylläpitämään laihaa lihasmassaa ja normaalia aineenvaihduntaa. Lisäksi kananrinta on suhteellisen halpa. Jottamäärittää kanan rintojen rasvapitoisuudenUSDA Nutrient Database laskee kolmen unssin annoksen kokonaisrasvapitoisuuden. Tämä vastaa hieman yli neljää prosenttia päivittäisestä suositellusta rasvan saannista (DRI).

Yhden kilon painoisen luuttoman nahkattoman kananrintalihan kalorit vaihtelevat kypsennysmenetelmän mukaan. Suuremmasta rasvapitoisuudesta huolimatta kanaa pidetään proteiinipitoisena superruokana. Noin 80 % sen kaloreista tulee proteiinista ja vain 20 % rasvasta.

Luuton nahkaton kananrinta sisältää noin 110 kaloria ja 5,7 grammaa rasvaa kiloa kohden. Se sisältää myös 31 grammaa proteiinia 100 grammassa. Kypsennettynä luuton nahaton kananrinta sisältää noin 260 kaloria. Annos kananrintaa kuorineen sisältää noin 220 kaloria.

Keittiövaaka on hyvä apuväline kananrintojen punnitsemiseen. Raaka kananrinta painaa 85-225 grammaa. Unssi kananrintaa painaa noin 28 grammaa. Siksi yksi kilokeitettyä kanaarinnassa on noin 112 grammaa proteiinia. Se on alle puoli kupillista kananrintaa, mutta riittää silti yhdelle annokselle.

3,3 grammaa natriumia

Kananrinta on yksi parhaista lihavaihtoehdoista ihmisille, joilla on alhainen natriumpitoisuus. Lihassa on luonnostaan ​​vähän natriumia, runsaasti ravinteita ja vähemmän rasvaa kuin punaisessa lihassa. Sen vähärasvainen sisältö tekee siitä myös hyvän vähärasvaisen proteiinin lähteen. Itse asiassa 80% kaloreista yhdessäkuppi nahatonta kanaarinnat ovat proteiinia, ja loput rasvat ja hiilihydraatit muodostavat loput 20%. 3 unssin annos kananrintaa sisältää vain 134 kaloria, mutta sisältää 27 grammaa proteiinia ja 2,8 grammaa rasvaa.

Vaikka kana on hyvä proteiinin lähde, iho voi lisätä paljon rasvaa ja kaloreita. Vaikka kana on hyvä proteiinin lähde, ihon ja luiden poistaminen auttaa vähentämään päivittäistä rasvan ja kalorien saantia. Kana on hyvä proteiinin lähde, koska se auttaa lihasten uudelleenrakentamisessa ja tukee monia kehon toimintoja.

Luuton ihotonkananrinta painaapuolentoista kilon välillä. Se kestää kuusitoista-kahdeksantoista minuuttia kypsentää kokonaan. Se kypsyy helposti, mutta sinun on oltava varma, että se on kypsä, jotta et päädy kuivaan, tahmeaan lihaan. Tarkista kananrintasi kypsyys käyttämällä pikalukemaa lihalämpömittaria, joka on työnnetty paksuimpaan kohtaan. Lämpötilan tulee olla 160-170 Fahrenheit-astetta. Voit myös jauhaa lihanuijalla varmistaaksesi, että se on tasapaksuinen ja tasaisesti kypsä.

Luuttomat nahattomat kananrintat pakataan tyypillisesti pusseihin, joissa on kaksi tai kolme lihapalaa pussia kohden. Kun poistat ihon, löydät 3,3 grammaa natriumia kiloa kohden luutonta nahatonta kananrintaa. Onneksi natriumpitoisuus ei ole niin korkea kuin luulisi.

4 grammaa sokeria

Luuton kananrinta ilman nahkaa on loistava proteiinin lähde, joka kattaa lähes puolet päivittäisestä tarpeesta. Liha ei sisällä juuri lainkaan hiilihydraatteja tai rasvaa ja sisältää alle neljä grammaa sokeria annosta kohden. Lisäksi se on suhteellisen edullinen ja monipuolinen. Ravitsemustiedot on annettu kolmen unssin annokselle, vaikka useimmat kaupallisesti pakatut kananrinta on suurempia.

Annos Tysonin luutonta nahatonta kananrintaa sisältää noin 110 kaloria ja 2,5 grammaa rasvaa. Se sisältää myös 23 grammaa proteiinia, 0 grammaa hiilihydraatteja, 0 grammaa sokeria ja 0 grammaa ravintokuitua. Liha sisältää 65 mg kolesterolia ja 0,72 mg rautaa. Saatat tarvita eri määrän vitamiineja ja kivennäisaineita.

Vinkkejä broilerin rintafileille

Luuton ihotonbroilerin rinnat tulee kypsyä tasaisestikauttaaltaan. Yleisinruoanlaittotekniikka luuttomalle kanallerinnat on kypsennä ne kuumassa valurautaisessa pannussa. Tämä vähentää rintojen ylikypsymistä. Maustakanaa aggressiivisesti ennen kypsennystä. Kun rinnat ovat ruskistuneet molemmilta puolilta, käännä ne ympäri ja anna niiden levätä muutama minuutti ennen leikkaamista.

Tarkista kanan sisälämpötila ruokalämpömittarilla. Tämä estää lihan ylikypsymisen tai kuivumisen. Toinen hyödyllinenruoanlaittovinkki on käyttää isompaa uunivuokaa. Näin rinnat voivat laajentua eivätkä kuivu uunissa.

Kanan maustaminen on yksi tärkeimmistä vaiheista varmistaaksesi pehmeän ja mehukkaan lihan. Käyttämällä sulatettuarintojen voi lisää hyvää makua ja auttaa kanaasaavuttaa kultainen kuori. Voit myös käyttää oliiviöljyä tai molempien sekoitusta lisätäksesi lihaan makua.

Johtopäätös

Luuton nahkaton kananrinta on eripainoinen ja -kokoinen. Jumbo ja erittäin suuret rinnat voivat painaa kuusitoista unssia tai enemmän. Voit myös löytää pienempiä rintoja paikalliselta viljelijän torilta. Vaikka paino vaihtelee linnusta toiseen, on hyvä suunnitella puoli kiloa jokaiselle annokselle. Tämän pitäisi antaa sinulle tarpeeksi lihaa tyydyttävään ateriaan.

Kuinka monta kaloria on 1 lb:n luuttomassa nahattomassa kananrintassa? - PB-keittiö (2)

Basia

Basia on kokki, joka rakastaa kokata ja jakaa reseptiään sosiaalisessa mediassa. Hänen sosiaalisen median alustansa sopivat täydellisesti ruoanlaiton ja ruoan ystäville, sillä hän julkaisee reseptejä, ruoanlaittovinkkejä ja valokuvia herkullisista aterioistaan. Basian läsnäolo sosiaalisessa mediassa on ammattimaista ja hyvin tehtyä, ja hänen seuraajansa kokevat saavansa katseen hänen ruoanlaittoprosessinsa ja herkullisten reseptien kulissien taakse. Basian sosiaalinen media on loistava tapa hänen faneilleen olla yhteydessä häneen ja oppia lisää hänen ruoanlaitosta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 21/06/2023

Views: 5517

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.