Formula E:n supersubs (2023)

OMINAISUUS 6 min

Uutiset siitä, että David Beckman tulee korvaamaan Avalanche Andretin Andre Lottererin Jakartassa, sai meidät ajattelemaan. Ketkä muut kuuluisat kasvot ovat tulleet varakuljettajiksi joko sitoumusten yhteentörmäyksen tai loukkaantumisen vuoksi, joka estää jotakuta lähtemästä Formula E -kilpailuun? Tässä vain muutama!

Pierre Gasly (New York City, 2016)

Aivan oikein, Formula 1 -kilpailun voittaja löysi itsensä kerran Formula E -auton ratista. Tuolloin hallitseva GP2-mestari Gasly tuotiin kahteen kilpailuun New Yorkissa korvaamaan Sebastien Buemi Renault e.damsissa. Vaikka Gaslylla oli päivän testausvyö, hän oli suhteellisen kokematon täysin sähköisissä yksipaikkaisissa autoissa, mitä ei auttanut se, että hän jäi väliin perjantai-iltana.

Ranskalainen pääsi ensimmäiseen kilpailuun 19:nneksi, mutta nousi kunnioitettavan seitsemänneksi. Nyt hän tuntee Brooklynin katuradan, ja seuraavana päivänä hän ajoi koko viikonlopun nopeimman kierroksen - 1m02.080s - ryhmävaiheissa, mutta teki virheen Super Polen aikana, joten hän lähti vasta neljänneksi. Hän pääsi uskomattoman lähelle palkintokoroketta toisessa kilpailussa, mutta lopulta hän tyytyi neljänneksi kaatuttuaan viimeisestä käännöksestä!

Formula E:n supersubs (1)

Simona de Silvestro, Sakon Yamamoto, Alex Fontana (Lontoo, 2015)

Andretti otti sveitsiläisen kuljettajan de Silvestro mukaan kauden 1 jäljellä oleviin kahteen osakilpailuun, ja hän oli kumppanina Jean-Eric Vergnen tiimissä. Hän kilpaili Lontoossa, ja hänestä tuli kolmas Formula E:ssä kilpaillut nainen, ja Amlin Andretti -tiimi nappasi hänet myöhemmin seuraavalle kaudelle. Hän sijoittui pisteiden ulkopuolelle molemmissa Lontoon kilpailuissa ja hänet valittiin Justin Wilsonin tilalle.

Samana viikonloppuna Sakon Yamamoto teki myös ensimmäisen ja ainoan Formula E -matkansa. Entinen Formula 1 -kuljettaja tuotiin korvaamaan Antonio Felix da Costa, jolla oli kilpailusitoutuminen Deutsche Tourenwagen Mastersiin (DTM). Yamamoto vetäytyi molemmista tapahtumista.

Alex Fontana sai myös ainoan maun mestaruudesta Battersea Parkin radalla samana vuonna, kun hänet vaihdettiin, kun Vitantonio Liuzzi sai kaksinkertaisen varauksen ja kilpaili GT Asia -sarjassa Okayamassa samana viikonloppuna. Fontana ei päässyt maaliin ensimmäisessä kilpailussa ja ylitti ruudullisen lipun 14. sijalla sunnuntain tapahtumassa.

Formula E:n supersubs (2)

Rene Rast (Berliini, 2016)

Saatat tuntea hänet puoleksi NEOM McLarenin nykyisestä Formula E -kokoonpanosta, mutta Rene Rast oli kerran supersubjekti. Antonio Felix da Costa lähti jälleen kilpailemaan DTM:ssä, joten Rast tuotiin kilpailemaan kotitapahtumaansa Saksassa kaudella 2.

Kilpaillaan Team Agurilla, se oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2004, kun Rast oli ajanut yksipaikkaisella autolla. Pysähtyään Berliinin katuradalla harjoituksissa hän ajoi 13:nneksi, mutta ei päässyt kisaan päätökseen saatuaan vaurioita varhain E-Prixissä. Luokittelu epäonnistui, Rastille näytettiin musta-oranssi lippu, mikä tarkoitti, että hänen oli pakko mennä varikkoon korjatakseen ongelman takasiipiensä, mikä lopulta tuhosi hänen kilpailunsa.

Rast palasi Berliinin menestyssarjaan kaudella 6, kun hän kilpaili Audi Sport ABT Schaefflerissä, kun yhdeksässä päivässä oli kuusi kilpailua. Täällä hän nousi palkintokorokkeelle, ja seuraavana vuonna koko kauden Audin kanssa hän liittyi McLaren-perheeseen heidän ensimmäisenä vuotenaan täyssähköisten mestaruuskilpailuissa.

Formula E:n supersubs (3)

Alex Lynn (New York, 2017)

Jose Maria Lopez jätti New Yorkin E-Prixin kestävyyden maailmanmestaruuskilpailujen Toyotan kanssa tehtyjen sitoumusten vuoksi, nuori britti Alex Lynn nousi. GP3-mestari oli jo näyttänyt nopealta viikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa, mutta hämmästytti kaikkia, kun hän saavutti Julius Baerin napapaikan DS Virgin Racing -koneessaan debyyttinä!

"Vain olla täällä ja kilpailla New Yorkissa on niin hienoa, ja olla napapaikalla ensimmäisessä kilpailussani on vähän uskomatonta", Lynn sanoi sitten. Melkein kolme kymmenesosaa nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Daniel Abt (Audi Sport ABT Schaeffler), Lynn teki varmasti upean ensivaikutelman. Valitettavasti hän vetäytyi molemmista kilpailuista, mutta hänen ei tarvinnut odottaa kauan, koska DS Virginin miehistö antoi hänelle kokopäiväisen kilpailupaikan seuraavan kauden aikana.

Formula E:n supersubs (4)

Sacha Fenestraz (Soul, 2022)

Nykyinen Nissan-kuljettaja Fenestraz sai viime hetken kutsun hypätäkseen loukkaantuneen Antonio Giovinazzin luo viime kaudella. Dragon-kuljettaja loukkasi peukaloaan törmäyksessä da Costan kanssa ensimmäisessä kahdesta kilpailusta Soulissa kauden 8 lopussa, mikä johti siihen, että ranskalais-argentiinalainen sai yllättävän puhelun seuraavana päivänä!

Saatuaan päät 6.30 ja hänellä ei ollut aiempaa tietoa Seoul Sports Complexin radasta, hänelle annettiin vihreää valoa kilpailuun ja hän sai nopeasti kaiken hallintaan. Vaikka hän sijoittui karsintaryhmänsä takaosaan, hän pysyi vaikeuksissa kilpailussa ohittaakseen ruudullisen lipun 16. sijalla.

Hän kertoi Autosportille tuolloin, että hän "opiskeli enemmän kuin koskaan opiskelin koulussa! En ole rehellisesti sanottuna opiskellut näin paljon moneen vuoteen. Yritin vain laittaa kaiken tiedon päähäni ja yrittää parhaani.

Formula E:n supersubs (5)

"Se oli hankala tapaus, koska tänä aamuna he soittivat minulle melko pian ja olin radalla, mutta minun piti keskittyä polkimeen, mutta sitten opetella myös ohjaamista."

Norman Nato (Soul, 2022)

Samana viikonloppuna Fenestazin nykyinen Nissan-tallikaveri Norman Nato teki paluun Formula E -sarjaan. Edustettuaan Venturia kaudella 7, hän jäi seuraavana vuonna ilman ajoa huolimatta Berliinin viimeisestä kilpailusta.

Natoa kuitenkin pyydettiin palaamaan viikonlopuksi Souliin, kun TCS Jaguar Racingin Sam Bird suljettiin pois vamman vuoksi. Bidin käden murtuessa Nato otettiin mukaan kilpailemaan Jaguar-tiimin puolesta kaksinkertaisesta otsikosta. Hän sijoittui molemmat kilpailut sijalle 13 ja 14.

Formula E:n supersubs (6)

Kunniamaininnat

Formula E:n alkuaikoina oli paljon kuljettajien vaihtoja kauden puolivälissä, mutta asiat ratkesivat pian, ja nyt varakuljettajien tuominen on melko harvinaista.

WEC-legenda Mike Conway ajoi Faraday Future Dragon Racingiin Loic Duvalin sijasta Formula E:n kaudella 3. Vaikka Conwaylla oli kokemusta mestaruudesta, kun hän osallistui edellisenä vuonna seitsemään osakilpailuun Venturissa, hänet valittiin Paris E -sarjaan. -Prix yhdestä tapahtumasta, jossa hän sijoittui 14:nneksi.

Ma Qinghua esiintyi myös kaksi kertaa NIO:n kanssa kaudella 4, kun hän korvasi Luca Filippin sinä vuonna Pariisin E-Prixissä ja Oliver Turveyn New Yorkin finaalissa. Kiinalainen kuljettaja oli kilpaillut seitsemässä kilpailussa Techeetahin ja Team Agurin kanssa ennen varakuljettajatehtäviään NIO:ssa, ja hänet ylennettiin joukkueen kokopäiväiseksi kuljettajaksi kaudella 6. Valitettavasti pandemian vuoksi hän ei voinut nähdä kautta, koska hän jätti kuusi viimeistä kilpailua Berliinissä matkustusrajoitusten vuoksi.

Formula E:n supersubs (7)

Jotkut kuljettajat ovat tehneet muutakin kuin omituisen kilpailun auttaakseen siellä täällä. Kelvin van der Linde otti ohjat ABT CUPRA:ssa aiemmin tänä vuonna, kun heidän kuljettajansa Robin Frijns mursi ranteensa eikä pystynyt kilpailemaan useisiin kuukausiin. Joel Eriksson sai myös mahdollisuuden lopettaa kauden 7 loppuosa, kun hän korvasi DRAGON/PENSKE Autosportin Nico Muellerin Pueblan E-Prixissä, mikä muuttui sopimukseksi loppuvuodeksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 27/06/2023

Views: 5371

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.