DNA-replikaatioentsyymi, joka muistuttaa eniten RNA-polymeraasia (2023)

Biologia Lukio

Vastaukset

Vastaus 1

Ratkaisu:

DNA-replikaatioentsyymi, joka muistuttaa eniten RNA-polymeraasia, on Primase. Mikä on RNA, joka syntetisoi RNA-alukkeita DNA-replikaation aikana.

Tämä siis pakollinen vastaus.

Aiheeseen liittyviä kysymyksiä

Mitä todennäköisesti tapahtuu, kun kasvisolu, kuten ruusun varresta peräisin oleva solu, upotetaan hyvin hypotoniseen liuokseen?

Vastaukset

Ratkaisu:

Kun kasvisolu, kuten ruusun varresta peräisin oleva solu, upotetaan hyvin hypotoniseen liuokseen, solusta tulee jäykkä.

Tämä on siis pakollinen vastaus.

Mistä kudoksesta koostuisi todennäköisesti kehon osa, jonka täytyy vastustaa ennalta arvaamatonta rasitusta useista suunnista

Vastaukset

Vastaus;

Tiheä epäsäännöllinen sidekudos - Dermis (iho)

Kehon rakenne, jonka täytyy vastustaa ennalta arvaamatonta rasitusta useista suunnista, koostuisi loogisesti tiheästä epäsäännöllisestä sidekudoksesta.

Selitys;

-Tiheässä epäsäännöllisessä sidekudoksessa on kuituja, jotka eivät ole järjestetty rinnakkaisiin nippuihin kuten tiheässä säännöllisessä sidekudoksessa. Näitä kudoksia löytyy useista paikoista: ihon verinahasta, suurten putkimaisten elinten, kuten ruoansulatuskanavan, seinämistä, rauhaskudoksesta ja elinkapseleista.

-Kollageenikuitujen suuren osuuden ansiosta tiheä epäsäännöllinen sidekudos antaa voimaa, mikä tekee ihosta vastustuskykyisen eri suuntiin tulevien venytysvoimien seurauksena repeytymiselle. Se muodostaa myös ruoansulatuskanavan submukoosin, nivelten ja imusolmukkeiden kuitukapselit ja tietyntyyppiset faskiat.

Mikä on sopivin mittayksikkö useimmille solutyypeille?

Vastaukset

Ratkaisu:

Sopivin mittayksikkö useimmille solutyypeille on CD4-määrät mitataan soluina kuutiomillimetriä kohti = soluja/mm3. Kuutiomillimetri (mm3) = mm3 = 1 mm x 1 mm x 1 mm.

Tämä on pakollinen vastaus.

Mikä sedimenttikivi liittyy korkeaenergiseen ympäristöön (kuten erittäin nopeasti virtaavaan myrskyiseen virtaan)?

Vastaukset

Ratkaisu:

konglomeraatti on sedimenttikivi, joka liittyy korkeaenergiseen ympäristöön (kuten erittäin nopeasti virtaavaan turbulenttiin virtaan)

Tämä on siis pakollinen vastaus.

Ryhmä kudoksia, joissa äidin ja jälkeläisten pienet verisuonet kietoutuvat toisiinsa, mutta eivät liity toisiinsa, on:

Vastaukset

Ratkaisu:

hermosto, ruuansulatusjärjestelmä ja napanuora. Kudosryhmä, jossa äidin ja jälkeläisten pienet verisuonet kietoutuvat toisiinsa, mutta eivät liity toisiinsa.

Tämä on pakollinen vastaus.

Rbc, wbc ja verihiutaleet muodostavat osan kokoverestä

Vastaukset

Ratkaisu:

Rbc, wbc ja verihiutaleet muodostavat osan plasmasta kokoveressä.

Tämä siis pakollinen vastaus.

Geneettinen materiaali dna koostuu perusalayksiköistä, joita kutsutaan ________.

Vastaukset

Ratkaisu:

Geneettinen materiaali dna koostuu perusalayksiköistä, joita kutsutaan nukleotideiksi.

Nukleotidit ovat DNA:n alayksiköitä. Neljä nukleotidia ovat adeniini, sytosiini, guaniini ja tymiini.

Nimeä vähintään kaksi radiografista merkkiä jännityksestä ilmarinta

Vastaukset

Ratkaisu:

Kaksi radiografista merkkiä jännityksestä ilmarintakehässä

ovat Ensisijaisia

(Tapahtuu ilman taustalla olevaa keuhkosairautta

- Usein kyseessä on rakkuloiden tai härän repeämä

-Pitkät, laihat 10-30-vuotiaat miehet, tupakkaa käyttävät ja kuukautiset naiset ovat suuremmassa vaarassa)

ja toissijainen (- Esiintyy taustalla olevan keuhkosairauden, kuten keuhkorakkuloiden repeämän ja astman yhteydessä, mikä tahansa sairaus, joka vaikuttaa keuhkojen hoitomyöntyvyyteen, pahanlaatuinen kasvain)


Miksi kaikki termodynaamisesti suositellut reaktiot eivät tapahdu nopeasti?

Vastaukset

ratkaisu:

Termodynaamisesti edullinen reaktio on tuotteet, koska reaktio tapahtuu spontaanisti, ilman energian lisäystä.

Koska reaktiota suositaan termodynaamisesti, se ei tarkoita, että se olisi nopea reaktio. Joten "kyllä" ne etenevät aina, mutta mahdollisesti äärettömän hitaasti. Lämpötila on yleisin tapa nopeuttaa reaktiota. Tietysti myös katalyytti tekee niin, mutta tämä yleensä muuttamalla tapaa, jolla reaktio tapahtuu, eli mekanismi on erilainen käytettäessä katalyyttiä, mutta tuote on sama. Entsyymit ovat luonnon katalyyttejä, synteettisessä kemiassa (ja auton pakokaasuissa) käytetään usein metallipohjaisia ​​yhdisteitä.

Kaikilla reaktioilla on reaktanttien ja tuotteiden välinen aktivaatioenergia EaEa, ja tämän pieni koon kasvu voi hidastaa reaktiota eksponentiaalisesti. Kokeellisesti nopeusvakion havaitaan yleensä olevan muotoa k=k0exp(−Ea/RT)k=k0exp(−Ea/RT), joka on Arrhenius-yhtälö, jossa R on kaasuvakio ja T lämpötila kelvineinä.

Mitkä ruoat ovat hyviä esimerkkejä täydentävistä proteiineista?

Vastaukset

Ratkaisu:

Täydentäviä proteiineja voidaan sisällyttää kasvis- tai vegaaniruokavalioon monella eri tavalla. Jotkut niistä on kirjoitettu tässä ruokapareista, jotka tarjoavat täydentäviä proteiineja:

•keitot tai muhennokset, jotka sisältävät palkokasveja ja jyviä

•pavuista ja pähkinöistä tai siemenistä tehdyt salaatit

•maapähkinävoi voileipä täysjyväleivän päälle

•hummus täysjyväpitaleivän kanssa

•tofu tai tempeh ruskean riisin tai kvinoan kanssa

•tofu-paistettua täysjyvänuudeleiden ja maapähkinöiden kanssa

• pavut ja ruskea riisi

•jogurttia auringonkukansiemenillä tai manteleilla


Nuoruuteen mennessä useimmat perusmotoriset taidot ovat kunnossa. Motorinen kehitys tänä aikana koostuu suurelta osin _____.

Vastaukset

Ratkaisu:

Nuoruuteen mennessä useimmat perusmotoriset taidot ovat kunnossa. Moottorikehitys tänä aikana koostuu suurelta osin bruttomoottorista.

Karkeat motoriset taidot käsittävät käsivarsien, jalkojen ja vartalon suuremmat lihakset. Karkeamotorisia aktiviteetteja ovat kävely, juoksu, heitto, nosto, potkiminen jne. Nämä taidot liittyvät myös kehon tietoisuuteen, reaktionopeuteen, tasapainoon ja voimakkuuteen.

Kansainvälisesti tunnustettu farmakologi candace pert uskoi, että mielen ja kehon yhdistävät _____.

Vastaukset

Kansainvälisesti tunnustettu farmakologi Candace Pert uskoi, että tunteet yhdistävät mielen ja kehon.

Candace Pert totesi, että "tunteen molekyylit ohjaavat kaikkia kehomme järjestelmiä" ja luovat siten "kehon mielen älykkyyden". Hän uskoi, että "kehon mielen älykkyys". on "tarpeeksi viisas hakea hyvinvointia" ilman lääketieteellisiä toimenpiteitä.


Kuvaile eroja terveydenhuollon ja sairaanhoitopalvelujen tarjonnassa kehittyneissä ja kehitysmaissa

Vastaukset

Erot kehittyneiden ja kehitysmaiden välillä ovat pääasiassa resurssit, mukaan lukien raha, infrastruktuuri, ihmiset, koulutus ja tuotteet. Se voidaan määritellä toiminnoiksi ja hoidoksi, jotka auttavat henkilöä siirtymään kohti terveyttä ja pois sairaudesta. Lääkärit, sairaanhoitajat, farmaseutit ja muut ammattilaiset käyttävät yleensä perinteistä lääketiedettä lääkkeiden ja leikkausten toimittamiseen ihmisten terveyden parantamiseksi. Ne eroavat yleensä infrastruktuuriltaan. Se tarkoittaa rakennettua ympäristöä ja järjestelmäprosesseja ideoille, ihmisille ja tuotteille, kuten tielle, kuljetukselle, viestintämenetelmille, sähkölle, juoksevalle vedelle, sanitaatiolle ja rakennuksille jne. Terveydenhuollon tarjoajia voi olla vaikea rekrytoida ja säilyttää myös kehitysmaissa.

Pystyy vertaamaan/vertaamaan humoraalista immuniteettia soluimmuniteettiin.

Vastaukset

Ratkaisu:

Niiden välinen ero on:

Immuniteetin humoraalista järjestelmää kutsutaan myös vasta-ainevälitteiseksi järjestelmäksi, koska se käyttää spesifisiä immuunijärjestelmän rakenteita, joita kutsutaan vasta-aineiksi. Ensimmäinen vaihe immuniteetin humoraalisessa reitissä on vieraan aineen nieleminen (fagosytoosi) erityisten verisolujen, joita kutsutaan makrofageiksi, toimesta. Makrofagit pilkkovat tartunnanaiheuttajaa ja näyttävät sitten joitakin sen komponentteja pinnoillaan. Solut, joita kutsutaan auttaja-T-soluiksi, tunnistavat tämän esityksen, aktivoivat immuunivasteensa ja lisääntyvät nopeasti. Sillä aikaa,

Soluvälitteinen immuunivaste sisältää sytotoksisia T-soluja tai tappaja-T-soluja. Vieraiden aineiden saastuttamat kehon solut sisältävät usein tämän materiaalin komponentteja pinnoillaan. Tappaja-T-solut tunnistavat nämä näytöt ja reagoivat nielemällä tai muuten tuhoamalla tartunnan saaneen solun. Tappaja-T-solut ovat myös tärkeitä kehon puolustuksessa loisia, sieniä, alkueläimiä ja muita suurempia soluja vastaan, jotka ovat saattaneet löytää tiensä kehoon. Tappaja-T-solut tunnistavat nämä suuret hyökkääjät vieraista proteiineistaan ​​ja tuhoavat ne sitten.

Tämä on pakollinen vastaus.

Prokaryootit kuuluvat ________ verkkotunnukseen eukarya. Domain archaea. Kingdom animalia. kuningaskunnan protista. Kingdom plantae.

Vastaukset

Ratkaisu:

Prokaryootit kuuluvat kuningaskunnan protista-alueeseen eukarya. kuten , Sienet, Plantae ja Animalia, sijoitetaan verkkotunnukseen Eukarya.

Näin ollen oikea vastaus on Kingdom protista

Luun muodostuminen, joka korvaa kudoksen, joka muodostaa "pehmeät kohdat" vauvan kallossa, on esimerkki:

Vastaukset

Vastaus;

-Varhainen epätäydellinen luutuminen

Selitys;

- Luutuutuminen on prosessi, jossa uusi luu syntyy. Luutuminen alkaa ihmisillä noin kolmannella sikiön elämänkuukaudella ja päättyy myöhäiseen murrosikään.

- Syntyessä luun muodostuminen on epätäydellistä, ja näiden keskusten välissä voi tuntua pehmeitä kohtia. Viivat, joissa uusi luu vierekkäisistä keskuksista kohtaa, muodostavat kallon ompeleita, jotka näkyvät aikuisen kallon pinnalla.

Kun olet hurrannut hurjasti jännittävässä jalkapallo-ottelussa, kehosi voi alkaa rentoutua matkalla kotiin. Tämä rentoutuminen heijastaa ____ hermoston toimintaa.

Vastaukset

Vastaus;

-Sympaattinen hermosto

Kun olet hurrannut hurjasti jännittävässä jalkapallo-ottelussa, kehosi voi alkaa rentoutua matkalla kotiin. Tämä rentoutuminen heijastaa sympaattisen hermoston toimintaa.

Selitys;

Sympaattinen hermosto on osa autonomista hermostoa, joka sisältää myös parasympaattisen hermoston.

Sympaattinen hermosto aktivoi sen, mitä usein kutsutaan taistele tai pakene -reaktioksi. Kuten muutkin hermoston osat, sympaattinen hermosto toimii sarjan toisiinsa yhteydessä olevien hermosolujen kautta. Sympaattisia hermosoluja pidetään usein ääreishermoston (PNS) osana, vaikka monet niistä sijaitsevat keskushermostossa.

"Botox-injektiot tasoittavat kasvojen ryppyjä, koska _____ on asetyylikoliiniantagonisti, joka salpaa taustalla olevia kasvojen lihaksia."

Vastaukset

Vastaus;

- Botuliini

Selitys;

Botox-injektiot tasoittavat kasvojen ryppyjä, koska botuliini on ACh-antagonisti, joka tukkii taustalla olevia kasvojen lihaksia.

-Botox-injektiot ovat tunnetuimpia lääkkeitä, jotka käyttävät erilaisia ​​botuliinitoksiinin muotoja väliaikaisesti lihastoiminnan lamaannukseen. Tätä myrkkyä tuottaa mikrobi, joka aiheuttaa botulismia, eräänlaista ruokamyrkytystä.

-Näillä botox-injektioilla on kyky vähentää joidenkin kasvojen ryppyjä. Niitä käytetään myös sellaisten ongelmien hoitoon, kuten toistuvat niskakouristukset, liiallinen hikoilu, yliaktiivinen virtsarakko ja laiska silmä.

-Botuliinitoksiini vaikuttaa presynaptisesti sitoutumalla kolinergisten hermopäätteiden korkean affiniteetin tunnistuskohtiin ja vähentämällä asetyylikoliinin vapautumista aiheuttaen hermolihassalpaavan vaikutuksen.

Vastaus:

Botuliini

Selitys:

Botoxia käytetään kosmeettisesti ryppyjen poistamiseen ja tiettyjen lihassairauksien hoitoon. Se on valmistettu Clostridium botulinum -bakteerista saadusta botuliinineurotoksiinista. Se on erittäin voimakas hermomyrkky, mutta Botox-toimenpiteessä sitä käytetään erittäin pieninä pitoisuuksina, joten se ei aiheuta haitallisia vaikutuksia. Botox-prosessi kestää yleensä neljästä kuuteen kuukautta.

Botuliini toimii asetyylikoliiniantagonistina ja estää asetykoliinin välittäjäaineen vapautumista hermo-lihasliitoksessa. Tämä estää signalointia motoristen neuronien ja kasvolihasten välillä. Seurauksena on, että kasvojen lihakset eivät pysty supistumaan, ja näin ollen iholle ei muodostu ryppyjä.

Kasvuperiaate, jonka mukaan kehitys etenee kehon keskustasta ulospäin, tunnetaan nimellä __________-periaate.

Vastaukset

Kasvuperiaate, jonka mukaan kehitys etenee kehon keskustasta ulospäin, tunnetaan proksimodistaalisena periaatteena.

Proksimodistaalinen kehitys on kehityksen etenemistä, joka säteilee organismin keskustasta reuna-alueille. Yksi esimerkkejä proksimodistaalisesta kehityksestä on lapsi, joka oppii liikuttamaan olkapäitään ennen kuin se oppii hallitsemaan sormen liikkeitä.

Vastaus;

Proksimodistaalinen periaate

Selitys;

-Kehitys etenee kehon keskeltä ulospäin. Tämä on proksimodistaalisen kehityksen periaate, joka kuvaa myös kehityksen suuntaa.

-Tämä tarkoittaa, että selkäydin kehittyy ennen kehon ulkoosia. Lapsen käsivarret kehittyvät ennen käsiä ja kädet ja jalat ennen sormia ja varpaita. Sormien ja varpaiden lihakset (käytetään hienomotoriikassa) kehittyvät viimeisiksi fyysisessä kehityksessä.

Termiä yksinkertainen diffuusio voidaan käyttää kuvaamaan __________ alueita, joissa on korkea pitoisuus alueille, joilla on pienempi pitoisuus.

Vastaukset

Nettoliikemolekyylit

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 21/05/2023

Views: 5389

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.