8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (2023)

Ruoanlaitto ja aterian valmistus

Reseptit

Nämä nopeasti valmistuvat ruoat helpottavat arki-iltaasi

Tekijä:

Laura Dolson

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (1)

Laura Dolson

Laura Dolson on terveys- ja ruokakirjoittaja, joka kehittää vähähiilihydraattisia ja gluteenittomia reseptejä kotikokeille.

Tutustu meihintoimituksellinen prosessi

Päivitetty 06.11.2020

Lääketieteellisesti tarkastettu

Verywell Fit -artikkelit ovat arvioineet hallituksen sertifioidut lääkärit sekä ravitsemus- ja liikuntaterveydenhuollon ammattilaiset. Lääketieteelliset arvioijat vahvistavat, että sisältö on perusteellista ja tarkkaa ja heijastaa viimeisintä näyttöön perustuvaa tutkimusta. Sisältö tarkistetaan ennen julkaisemista ja huomattavien päivitysten yhteydessä.Lue lisää.

kirjoittaja

Barbie Cervoni MS, RD, CDCES, CDN

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (2)

Lääketieteellisesti arvioinutBarbie Cervoni MS, RD, CDCES, CDN

Barbie Cervoni MS, RD, CDCES, CDN, on rekisteröity ravitsemusterapeutti ja sertifioitu diabeteksen hoito- ja koulutusasiantuntija.

Tutustu meihinLääketieteellinen arviointilautakunta

Muuta ruokailutottumuksiasi, kuten aloitat avähähiilihydraattinen ateriasuunnitelma, voi usein vaikuttaa ylivoimaiselta varsinkin alussa. Ruoan valmistaminen alkuvaiheessa saattaa vaatia ylimääräistä aikaa ja vaivaa. Mutta hyvä uutinen on, että kun opit peruskäsitteet ja löydät ruoat, joista pidät, asiat helpottuvat.

Yleiskatsaus

On monia syitä, miksi saatat valita vähähiilihydraattisen ruokavalion. Jotkut ihmiset valitsevat tämän ruokailusuunnitelman tyypin 2 diabeteksen hoitoon. On olemassa todisteita siitä, että hiilihydraattien saannin rajoittaminen enintään 40 prosenttiin saattaa parantaa aineenvaihdunnan hallintaa kuin vähärasvainen ruokavalio tyypin 2 diabeetikoilla.

Jotkut ihmiset valitsevat myös vähähiilihydraattisen syömisen laihtuakseen. Syömistyyliä on käytetty menestyksekkäästi liikalihavuuden hoidossa.Joissakin tapauksissa noudattaminen on kuitenkin ongelma. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että erittäin vähähiilihydraattista ruokavaliota (5 % kaloreista hiilihydraateista) on vaikeampi ylläpitää kuin vähähiilihydraattista (15 %) tai kohtalaista vähähiilihydraattista (25 %) ruokavaliota.

On kuitenkin huomattava, että vähähiilihydraattista ruokavaliota (tai mitä tahansa ruokailusuunnitelmaa) tutkivilla tutkimuksilla on yleensä rajoituksia. Tutkimustulokset vaihtelevat usein tutkimusprojekteittain (tutkimuksen suunnittelun ja muiden tekijöiden perusteella) ja vähähiilihydraattista ruokavaliota ei ole tutkittu yli kahteen vuoteen, joten pitkän aikavälin vaikutukset ovat epäselviä.

Koska sen noudattaminen voi olla hankalaa, valikoima nopeita ja helppoja reseptejä voi tehdä elämästäsi äärettömän helpompaa vähähiilihydraattisen laihdutuksen aikana. JakanaTämä valkoinen liha ei ole vain erittäin terveellistä ja proteiinipitoista, vaan se on myös uskomattoman monipuolinen: se voi saada makean, suolaisen, mausteisen tai kirpeän maun mielialaasi riippuen. Lisäbonus: Se kypsyy nopeasti.

Kanan valinta

Parhaan saatavilla olevan kanan valitseminen, johon sinulla on varaa, voi olla suuri ero. Jotkut ihmiset uskovat, että kosher-kanat, laitumella kasvatetut tai luomukanat maistuvat paremmilta ja ovat myös terveellisempiä (riippuen siitä, kuinka kanoja ruokittiin ja kasvatettiin). Jos mikään näistä ei ole vaihtoehto sinulle, valitse kana, jota ei ole käsitelty antibiooteilla tai jotka eivät sisällä lisättyä natriumia tai täyteaineita. Tässä on muutamia reseptiideoita, joilla pääset alkuun.

1

Thaimaalainen kookoscurry-kana

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (3)

TämäThaimaalainen kookoscurry-kanaon hyvin yksinkertainen yhden paistinpannu, joka on niin herkullinen, että se saa sinut unohtamaan, että noudatat jopa erityisruokavaliota. Voit käyttää mitä tahansa thaimaalaista mausteseosta tai currytahnaa. Jos haluat korvaavan riisin, kokeile tarjoilla sitäkukkakaali riisiä.

Kun sulatat myös luutonta, nahatonta kanaa, jonka aiot paloitella, älä anna sen sulaa kokonaan. Se on helpompi leikata, jos se on vielä hieman kiinteä.

2

Kana (tai naudanliha) Fajitas

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (4)

Fajita-ilta tuli juuri helpommaksi. Nämäfajitasvoidaan valmistaa pannulla tai grillissä. Kääri liha vähähiilihydraattiseen tortillaan tai syö se haarukalla. Vaikka se saattaa olla hieman sotkumpaa, voit käyttää myös vihreitä lehtiä tai boston-salaatin lehtiä – tai jos olet säästänyt tummilla vihreillä, vaalenna kauluksenvihreä tai kaksi ja lisää se täytteellä.

3

Apple Pekoni Kanasalaatti

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (5)

Klassinen yhdistelmäomenaja pekoni loistaa tässä helposti koottavassaApple Pekoni Kanasalaatti. Vaikka pekoni ei ole ruoka, jota pitäisi syödä säännöllisesti, makean ja suolaisen yhdistelmä toimii hyvin kanan kanssa.avokadolisää ripauksen kermaisuutta tasapainottaakseen rapeita pekonipaloja.

Aikaa säästävä vinkki: "Kanan tarjoukset" ovat läppärintalihapäälihapalan alla. Joskus nämä myydään erikseen ja ovat jopa nopeampia leikata, koska se on jo osittain tehty puolestasi.

Pekonin ravitsemustietoa ja terveyshyötyjä

4

Vähähiilihydraattinen kana Marsala

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (6)

Voit tehdä tämänvähähiilihydraattinen versio kanamarsalastaaivan liesi. Se on klassinen mukavuusruoka, mutta siitä on jätetty pois perinteisesti marsala-resepteissä esiintyvät jauhot.

5

Kermainen Southwest Chicken

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (7)

Tämä paistinpannuruokaon sellainen, jonka voit saada pöydälle 20 minuutissa, alusta loppuun, käyttämällä purkitettua vihreää chiliä ja silputtunajuusto.

Vaihtoehtoisesti voit nostaa ainekset hitaaseen liesiisi ennen töiden aloittamista vähentäen valmistautumisaikaasi ja tulla kotiin herkullisen aterian äärelle, jota voit tarjoilla koko perheelle.

Easy Green Chile Chicken Tacos

6

Moo Shu -kana

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (8)

Usein Moo Shusianlihaataikanaravintolassa on melko vähän sokeria, muttatämä kotitekoinen reseption sokeriton – ja työvoimavaltaisin osa illallisen valmistusta on kasvisten pilkkominen.

Suolainen pienellä potkulla, tämä terveellisempi kiinalainen on parempi kuin noutoruoka.

Vihreiden lehtivihanneksien edut

7

Kreikkalainen jogurtti-manteli-kanasalaatti

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (9)

Siipikarja ja mantelit ovat taivaassa tehty ottelu. Ja karpalo voi olla herkullinen lisä. Et ehkä arvaa sitä, mutta kana sopii hyvin tämän hapan marjan kanssa. Ja pakastimella on aina karpalokausi! Tai jos on syksy, käytä tuoreita karpaloita.

Tämä resepti ei välttämättä vaadi pannua, mutta se on sen verran herkullista, että se ansaitsee maininnan. Voit jopa käyttääTurkkireidet ateriassasi, jos et halua käyttää kanaa.

Reseptit

8

Basilika/pesto-kana

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (10)

Pohjimmiltaan kanan ja vihannesten paistaminenvalkosipulijabasilika, TämäBasilika/pesto-kana reseptivoidaan säätää sisältämään mitä tahansa kasviksia, joita sydämesi kaipaa.

Vaihtoehtoisesti voit heittää valkosipulin ja basilikan monitoimikoneeseen oliiviöljyn kanssa ja valmistaa peston seoksen päälle.

3 Lähteet

Verywell Fit käyttää vain korkealaatuisia lähteitä, mukaan lukien vertaisarvioituja tutkimuksia, tukeakseen artikkeleissamme olevia tosiasioita. Lue meidäntoimituksellinen prosessisaadaksesi lisätietoja siitä, kuinka tarkistamme tosiasiat ja pidämme sisältömme täsmällisenä, luotettavana ja luotettavana.

  1. Esther J van Zuuren, Zbys Fedorowicz, Ton Kuijpers, Hanno Pijl,Vähähiilihydraattisten vaikutukset verrattuna vähärasvaisiin ruokavalioihin aineenvaihdunnan hallintaan tyypin 2 diabetesta sairastavilla ihmisillä: järjestelmällinen katsaus, joka sisältää GRADE-arvioinnit,American Journal of Clinical Nutrition, osa 108, numero 2, elokuu 2018 doi:10.1093/ajcn/nqy096

  2. Kelly T, Unwin D, Finucane F.Vähähiilihydraattiset ruokavaliot liikalihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen hoidossa: Kliinikoiden katsaus käytännössä.Int J Environ Res Public Health. 2020;17(7):2557. Julkaistu 2020 huhtikuuta 8. doi:10.3390/ijerph17072557

  3. Harvey CJDC, Schofield GM, Zinn C, Thornley SJ, Crofts C, Merien FLR.Vähähiilihydraattiset ruokavaliot, jotka eroavat hiilihydraattirajoituksista, parantavat kardiometabolisia ja antropometrisiä markkereita terveillä aikuisilla: satunnaistettu kliininen tutkimus.PeerJ. 2019;7:e6273. Julkaistu 5. helmikuuta 2019 doi:10.7717/peerj.6273

8 vähähiilihydraattista kana-illallista, jotka yhdistyvät hetkessä (11)

Tekijä:Laura Dolson
Laura Dolson on terveys- ja ruokakirjoittaja, joka kehittää vähähiilihydraattisia ja gluteenittomia reseptejä kotikokeille.

Katso toimitusprosessimme

Tutustu arviointilautakuntaamme

Jaa palautetta

Oliko tämä sivu avuksi?

Kiitos palautteestasi!

Mikä on palautteesi?

×

Tässä taulukossa näkyvät tarjoukset ovat yrityksiltä, ​​jotka tekevät yhteistyötä Verywell Fitin kanssa ja maksavat sille tarjouksensa näyttämisestä. Nämä kumppanuudet eivät vaikuta toimituksellisiin valintoihin tai muuten toimitukselliseen sisältöömme.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 15/06/2023

Views: 5541

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.