25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (2023)

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (1)

Mietitkö, mitä muuta ruokaa voit valmistaa pizzauunissa pizzan lisäksi? On monia asioita, jotka puutakka voi viedä seuraavalle tasolle. Suuri lisä ruokaan on puusavu, joka voi lisätä makua moniin erilaisiin ruokiin. Voit myös valmistaa erilaisia ​​ruokia vaihtelemalla uunin lämpöä.

Tässä on luettelo suosikkiruoistani, jotka toimivat hyvin pizzauunissa kypsennettyinä. Olen valinnut parhaat reseptit verkosta niiden mukana, joten sinulla on joitain selkeitä ohjeita seurataksesi.

Savi- tai tiiliuuni on yksi vanhimmista kypsennysmenetelmistä, joten ei ole yllättävää nähdä joitain selkeitä klassikoita tässä luettelossa, kuten paistettua lihaa, leipää ja paistettuja hedelmiä. Täältä löytyy myös modernimpia kierroksia, kuten paistettu brie ja jälkiruokapizza – joten nauti inspiraation saamisesta.

Katso myös toinen samanlainen artikkelini15 leipää pizzauunissa kypsennettäväksi, nähdäksesi erilaiset leivottavat leivät ja kaikki vinkit sen tekemiseen.

Opas kypsennyslämpötiloihin

Tässä on lyhyt opas uunin lämpötiloihin ja valmistusmenetelmiin. Jos haluat kokeilla suosikkireseptejäsi puulämmitteisessä uunissa, voit palata tähän taulukkoon saadaksesi ohjeita.

FahrenheitCelsiusRuoanlaittotyyliMitä Keittää
750°F +400°C+Pizzan keittäminenPizzaa, valkosipulileipää, naanleipää
540 - 600°F280 - 320 °CGrillausPihvi, sardiini, katkarapu
450 - 540°F230 - 280 °CPaahtaminenKalkkuna, paahdetut perunat, kokonaiset kalat
400 - 450°F200 - 230 °CLeipoa leipääHapantaikina, pizzasämpylät, foccacia
320 - 400°F160-200°CJälkiruokien leivontaPorkkanakakku,
kanelirullat, mansikkasuutarit
210 - 250 °F100-120°CHidas kypsennysPulled porsaan, BBQ-kylkiluita, muhennoksia

Ainoa tapa, jolla voit todella määrittää lämpötilan, on infrapunalämpömittarijotka ovat yllättävän halpoja Amazonissa nykyään(kumppanilinkki). Tällä työkalulla voit olla tarkka kypsennyslämpötiloissasi ja säätää tulta tarvittaessa. Lisää aina vain yksi tukki kerrallaan, kun ruoka on kypsennetty uunissa.

On tärkeää lämmittää uuni korkeisiin lämpötiloihin ennen kuin annat sen jäähtyä takaisin vaadittuun kypsennyslämpötilaan. Näin tiilet lämpenevät kunnolla, jotta ne voivat säilyttää lämpönsä ja kypsyä tasaisessa lämpötilassa paistaessasi, paahtaessasi tai hidastaessasi kypsennystä.

Toinen tärkeä työkalu puulämmitteisessä uunissa ruoanlaittoon on pitkävartinen pizzan kuori. Kirjoitin artikkelinparhaista kuorista puulämmitteisille uuneillekaikille budjeteille, jos harkitset sellaista.

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa pizzan lisäksi:

Grillatut sardiinit

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (2)

Sardiinit ovat herkullisia tulessa kypsennettynä. Kuumuus hiiltää ja rapeaa ihon ja maku on upea. Voit naulata sardiinit puupalikkoihin puhtaalla naulalla ja suunnata ne liekkeihin keittämiseksi yksinkertaisimmilla tavoilla. Viimeistele sitruunamehulla.

Hanki resepti -Grillatut sardiinit

Olutpurkki Kanaa

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (3)

Kana lasketaan pystysuoraan oluttölkkiin, joten se kypsyy seisoessaan. Se kypsyy nopeasti ja voit kääntää lintua kypsentämään joka puolelta. Oluen höyry pitää lihan mehukkaana eivätkä kuivu lämmössä. Muista juoda kaksi kolmasosaa oluesta ennen aloittamista.

Hanki resepti -Olutpurkki Kanaa.

Pulled Porsaan Ja Savustettuja kylkiluita

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (4)

Voit muuttaa pizzauunisi helposti savustimeksi lisäämällä savupuita tai lastuja ja sulkemalla luukun. Pulled porsaan valmistaminen on parasta "matalaksi ja hitaasti" murenemaan, joten pizzauunin on annettava jäähtyä huomattavasti. Voit valmistaa kylkiluita, rintakehää ja mitä tahansa muuta suosikkisavustettua lihaa tuntikausia tai yön yli.

Hanki resepti -Pizzauunissa vedetty porsaanliha

Pihvi

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (5)

Voit valmistaa pihvejä valurautapannussa, ritilällä tai suoraan uunin pohjalla. Suuntaa pihvin rasva liekkejä kohti, jotta se rapistuu ja rapistuu. Valitse leikkaus, joka kestää kuumuutta – jotain, jossa on korkeampi rasvapitoisuus, kuten kylkiluu, eikä vähärasvaista sisäfilettä.

Hanki resepti -Puulämmitteinen Ribeye-pihvi

Maissintähkä

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (6)

Voit keittää nämä kokonaisina, kuorissa, jos saat. Liota niitä etukäteen, jotta ne eivät pala, ja grillaa sitten uunin pohjalla kääntäen niitä usein. Anna lihan hiiltyä, mutta älä anna niiden palaa.

Hanki resepti -Puupoltettu maissintähkä

Paistettua kalkkunaa

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (7)

Mikset kokeilisi joulu- tai kiitospäivä-illallista puulämmitteisessä uunissasi? Se on täydellinen vaihtoehto kypsentää lintu siellä ja pitää pääuuni vapaana muille ruoanlaittoon tarvittaville asioille. Muista, että kalkkunat voivat kasvaa melko suuriksi, joten tarkista, ettei se kosketa uunin kattoa, jos sinun on pieni.

Hanki resepti -Puulämmitteinen joulukalkkuna

Gratiiniperunat

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (8)

Tämä on helppo lisuke, joka voidaan valmistaa etukäteen ja laittaa sitten uuniin murskaamaan juustopäällystettä. Samanlainen ruokalaji, jonka voit tehdä, on peruna Dauphinoise, jossa ei ole juustoa, vaan kermaa ja valkosipulia.

Hanki resepti -Gratiiniperunat.

Paistettu Camembert tai Brie

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (9)

Tämä on loistava alkupala tai aterian pääte. Tarvitset pyöreän juuston, jossa on kuori (ja mieluiten puinen laatikko) ja joka sulaa hyvin, kuten Camembert tai Brie. Se paistetaan pehmeäksi ja kastat päälle rapeaa leipää ja kaikkea muuta mieleistäsi.

Hanki resepti -Puulämmitteinen Camembert

Puulämmitteinen sourdough

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (10)

Kuinka suussa sulavalta tuo kuulostaa? Vie brunssi uudelle tasolle tekemällä hapantaikinaleipiä puulämmitteisessä uunissasi. Voit tehdä yksinkertaisempaa, vaivatonta leipää, jos sinulla ei ole aikaa tehdä hapantaikinan alkupalaa.

Hanki resepti -Puulämmitteinen hapanleipä

Paahdettua naudanlihaa

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (11)

Kypsennä ensiluokkainen naudanlihapala pizzauunissa saadaksesi herkullisen aterian. Laita liha paistinpannulle ritilälle. Voit käyttää paistinpannussa tilaa muille vihanneksille. Säädä aikoja sen mukaan, kuinka hyvin kypsennetystä lihasta pidät.

Hanki resepti -Naudan kylkiluu paahdettujen uusien ja bataattien kanssa

Maple Plank Lohi

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (12)

Keittämällä kalafileen laudalla se lisää savuisuutta ja pitää kalan kosteana. Savun ja lohen maut ovat loistava yhdistelmä. Puulankku liotetaan vedessä ennen kypsennystä palamisen lopettamiseksi. Jos sinulla ei ole lankkua, voit aina paistaa sen vihannesten päällä.

Hanki resepti -Maple Plank puulämmitteinen lohi

Paistettu kala

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (13)

Kokonainen kala, kuten tämä snapper, paahda hyvin pellillä vihannesten ympäröimänä tai käärittynä leivinpaperipakkaukseen. Jos nostat kalaa pystysuoraan, kypsennät sen nopeasti molemmilta puolilta kiertämällä pannua, jossa se kypsennetään.

Hanki resepti -Paahdettu Snapper

Grillattu katkarapu

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (14)

Toinen loistava alkupala, joka sopii mainiosti puulämmitteisen uunin kanssa ja kestää vain minuutteja. Katkaravut eivät tarvitse pitkää kypsennystä, joten pidä se lyhyenä, jotta et kypsennä niitä liikaa. Viimeistele runsaalla sitruunalla.

Hanki resepti -Puulämmitteinen basilikakatkarapu

Valkosipulileipä

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (15)

Tämä on melko samanlainen kuin pizzareseptisi, mutta voi olla herkullinen lisuke toiselle pääruoalle, pizzalle tai alkupalaksi sellaisenaan. Voit käyttää tavallista pizzataikinaasi ja lisää sitten murskattu valkosipuli, voita, rosmariinia ja oliiviöljyä voittoyhdistelmäksi.

Hanki resepti -Valkosipulileipä rosmariinilla

Focaccia

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (16)

Klassinen italialainen leipä, joka on niin helppo valmistaa uunin jälkilämmöllä. Taikina on hyvin samanlainen kuin pizzataikina, joten sinun pitäisi olla perehtynyt siihen tai voit käyttää ylijäänyttä taikinaa. Erinomainen oliiviöljyyn kastettuna tai viipaloituna seuraavan päivän voileipiä varten.

Hanki resepti -Focaccia-leipä

Paahdetut vihannekset ja perunat

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (17)

Voit käyttää korkeaa lämpöä paahtamaan perunoita ja saada ne rapeiksi, tai voit odottaa, että lämpö on laantunut ja paistaa vihannessekoituksia hitaasti pehmeiksi. Perunat voidaan paistaa kuorissaan. Voit tehdä monia asioita – katso reseptistä parhaat vihannessuositukset.

Hanki resepti -Helposti paahdetut vihannekset puulämmitteisessä uunissa

Paistettu lampaan jalka

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (18)

Toinen upea paisti pizzauuniisi, tällä kertaa lammasta valkosipulin, rosmariinin ja timjamin kera. Karitsan jalka on laihempi kuin lapa, joten se voi kuivua liian kypsennettynä, mutta se on vähemmän rasvainen. Joten valitse mikä on mieltymyksesi tai saatavuus.

Hanki resepti -Karitsan jalka tai lampaan lapa

Pizzarullat

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (19)

Upea väkijoukko, jos valmistat vieraille ruokaa. Nämä pizzarullat on peitetty juusto- ja valkosipulivoilla ja maistuvat varmasti hyvin. Normaalia pizzataikinaa voidaan käyttää ja voit täyttää ne aivan millä tahansa.

Hanki resepti -Puulämmitteiset pizzarullat

Naan leipää

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (20)

Tämä intialainen litteäleipä kypsennetään yleensä kuumassa tandoori-uunissa. Pizzauunisi voi toistaa tämän menetelmän ja saada leivät paisumaan kauniisti. Voitele ne voilla ja nauti suosikkicurrysi kanssa.

Hanki resepti -Puulämmitteinen Naan

S'mores

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (21)

Täydellinen ulkoilumakea. Tässä versiossa kaikki eivät polta itseään kädellä uuniin – vaahtokarkkeja paahdetaan ensin rautaisessa pannussa. Sitten otat sen esiin ja annat kaikkien auttaa itseään keksillä ja hedelmillä.

Hanki resepti -Oohei Gooey S'mores

Kanelirullat

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (22)

Voit käyttää ylijäänyttä pizzataikinaa näihin rulliin ja valmistaa loistavan pizzan jälkeisen jälkiruoan. Voit lisätä myös muita täytteitä, kuten Nutellaa, banaania, marjoja ja siirappia. Kauli taikina vain ohueksi ja täytä suosikkitäytteilläsi ennen leikkaamista.

Hanki resepti -Puulämmitteiset kaneli- ja rusinarullat

Puulämmitteiset omenat

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (23)

Ota omenoista kannet pois ja täytä rusinoilla, kanelilla ja sokerilla. Paista ne uunin vasemmalla lämmöllä ja tarjoile sitten jäätelön kanssa yksinkertaiseksi mutta maukkaaksi jälkiruoaksi.

Hanki resepti -Puulämmitteiset kaneliomenat

Mansikka ja raparperi Suutarit

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (24)

Valurautaisen paistinpannun käyttäminen on loistava tapa kokata pizzauunissa, kuten olet todennäköisesti huomannut muutamissa näistä resepteistä. Tällä kertaa täytetty hedelmillä ja päällä suutarinpäällinen klassista jälkiruokaa varten. Voit valmistaa erilaisia ​​muunnelmia hedelmistä tai piirakkatäytteistä pizzauunissasi.

Hanki resepti -Mansikka ja raparperi Suutarit

Jälkiruokapizza mascarponella ja hedelmillä

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (25)

Lista ei olisi täydellinen ilman jälkiruokapizzan lisäämistä. Voit kruunata pizzajuhlasi lopettamalla makean pizzan. Käytä taikinaasi ja lisää marscarponejuustoa ja tuoreita hedelmiä kevyen lopputuloksen saamiseksi.

Hanki resepti -Jälkiruokapizza mascarponella ja hedelmilläD

Porkkanakakku

25 pizzauunissa kypsennettävää ruokaa (reseptien kanssa) | Crust Kingdom (26)

Kakkujen leivonta puulämmitteisessä uunissa on suoraviivaista. Saat uunin kuumaksi, jotta tiilet säteilevät lämpöä, sitten sinun tarvitsee vain jäähtyä uuni paistamisen edellyttämään lämpötilaan. Tämä on suosikkikakkuni, kaneli, pähkinät ja täytteet ovat jumalallisia.

Hanki resepti -Puulämmitteinen klassinen porkkanakakku

Johtopäätös

Kuten näet, pizzauuniisi on monia suussa sulavia reseptejä, joten älä rajoita itseäsi vain pizzaan! Jotkut parhaista reseptiresursseista löytyvät osoitteestaStone Bake Oven CompanyjaHyvä uunijoten katso ne, jos haluat lisää ideoita.

Toivottavasti sinulla on lisää ideoita siitä, mitä voit valmistaa pizzauunissa pizzan lisäksi. Löydät lisää reseptejä verkosta helposti etsimällä ruokaasi ja sen jälkeen "puulämmitteinen". Yleensä tulee resepti, joka on mukautettu aikansa ja menetelmiinsä puulämmitteiseen uuniin.

Nauti muiden asioiden keittämisestä pizzauunissasi!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated: 2023/07/11

Views: 5513

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.