15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (2023)

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (1)

Lisa Wiltse / Getty Images

Tekijä:Catie Duckworth/13. toukokuuta 2023 klo 23.15 EST

Jotkut ruoat saavat lyhyen hetkensä auringossa; toiset ovat ajattomia. Vaikka tacot saattavat tuntua ruokatrendijunan alaisina, ne eivät koskaan mene pois muodista. Tämä perinteinen meksikolainen ruokalaji on muokattu monin tavoin. On vaikea ajatella kaikkea, mitä ihmiset ovat syöneet vaatimattomassa tortillassa. (Jännittävämpää on pohtia kaikkia asioita, joita syömme jatkossakin).

Kalatacot ovat peräisin Meksikon Baja Californian osavaltiosta. Manner-Meksikolla on huomattavan pitkä rannikko, mutta koska se on pieni 800 mailin niemimaa, Baja Californian jokainen piste on enintään 50 mailin päässä vesistöstä. Ei ole yllättävää, että merenelävät tacotäytteenä tulivat tältä alueelta. Lisäksi Baja on lähellä Kaliforniaa, joten kalataco (kutsutaan usein Baja-kalatacoiksi) levisi ympäri Amerikkaa Golden Staten kautta.

On monia tapoja valmistaa kalatacoja, ja kaikki alkaa tuosta meressä asuvasta proteiinista. Ei mikä tahansa eväinen olento käy. Jaotamme parhaita kaloja tacoissa käytettäväksi, jotta voit keinuttaa Cinco de Mayo -juhlia ja sen jälkeen. Nappaa tortilloja ja limejä ja kerro kalatacoille rakennetta ja makua. Älä unohda slawia!

Turska

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (2)

Sara Schober/Shutterstock

Mitä tulee tacoihin, et voi koskaan mennä vikaan miedolla, hilseilevällä valkoisella kalalla, ja turska on paras edustaja. Pyöreästä valkoisesta kalasta turska erottuu suurilla, tiheillä hiutaleillaan ja moitteettoman puhtaalla maullaan. Se saa kiitosta siitä, ettei sillä ole "kalaista" makua. Saatat jopa havaita aavistuksen makeutta. Samalla tavalla kuin kala ja perunaruoat, turska on erittäin suosittu oluessakalataco-reseptejä. Eksklusiivisessa haastattelussaRichard Blais antoi kala- ja äyriäisvinkkejäTasting Table -sivustolle, jossa mainitaan turska ja muut tämän kalaperheen jäsenet ovat "fantastisia paistamiskaloja" tacoille.

Erityisesti Atlantin turskan yksi miinus on se, että sitä on ylikalastettu, mikä on alentanut populaatiot vaarallisen alhaiselle tasolle erityisesti Uuden-Englannin ympäristössä. Laji on nyt paljon paremmin hoidettu, mutta Tyynenmeren turskassa on myös vaihtoehto, joka on eri laji, mutta jolla on korkeammat arvosanat kestävyydestä.

Kolja

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (3)

Robert Briggs/Shutterstock

Perinteiset Baja-kalatacot valmistetaan paahdetusta ja paistetusta siikasta ja tarjoillaan maissitortilloilla, joiden kyljessä on kaali, pico de gallo, crema ja limettiviipaleet. Richard Blais sanoo, että kaikki turskaperheen jäsenet ovat hyviä paistettuja kalatacoja. Tämä sisältää kolja, kummeliturska ja pollock. Kaikki nämä kalat pääsivät luetteloommeparhaat kalalajit paistamiseen, mutta muista, että nämä lajit eivät välttämättä ole keskenään vaihdettavissa.

Kolja on loistava vaihtoehto tursalle paistettuun tacoon. Tällä Atlantin lajilla on pienempi, herkempää lihaa kuin sen serkku, mutta älä anna sen ohjata sinua pois tästä kalasta. Kolja kestää hyvin taikinaa, ja saat vielä herkemmän pureman kuin turskan kanssa. Kaikki on sinun mieltymyksistäsi kiinni. Turska tai kolja ovat loistava valinta, jos haluat nojata kalatacojen alkuperään. Kummeliturska ja pollock voidaan paistaa tacoiksi, mutta ne eivät sovellu uppopaistamiseen. Nämä kalat ovat vielä herkempiä ja hajoavat helposti rasvakeittimessä.

Tilapia

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (4)

AW New York/Shutterstock

Edullinen ja helposti saatavilla tilapia on suosittu kala kaikkialla maassa. Toisena neutraalin makuisena kalana tilapia voi olla monien eri makujen väline, toimien kankaana niille, jotka ovat vähän uusia kalatacojen tekemisessä kotona. Se soveltuu hyvin paistinpannuun, loistava sovellus tälle kalalle tacoissa. Voit rakentaa ulottuvuutta elementeillä, kuten rapea salaatti ja kermainen kastike.

Kun paistat tilapiaa, muista, että sen fileet ovat melko herkkiä. Yhteisen välttämiseksivirhe paistettua kalaa tehtäessä, älä liikuta fileitä liikaa pannulla. Kosketa kalaa lastallasi kääntääksesi kerran kypsennyksen puolivälissä ja sitten uudelleen poistaaksesi sen pannulta. Laitat kalan tortilloihin, joten on ok, jos se hajoaa. Mutta haluat silti erillisiä kappaleita. Et halua kalojen hajoavan kokonaan. Hyvässä kalatacossa on hyvä pala kalaa jokaisessa puremassa.

Lohi

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (5)

Magdanatka/Shutterstock

Lohi ei ehkä ole perinteisin tacotäyte, mutta houkuttelevuutta on vaikea kieltää. Tämä vaaleanpunainen kala on ykkönen syöty kala Yhdysvalloissa ja sijoittuu katkaravuista toiseksi vain katkarapujen jälkeen.National Fisheries Institute. Lohi on suosittu, kaikkialla esiintyvä ja monipuolinen, joten miksi et syö sitä tortillassa?

Runsasrasvaisena lohi ei pärjää hyvin öljyssä paistamisessa. Siitä tulee liian rasvaista – mauton ulkoasu tälle rakkaalle kalalle. Grillaus ja pannulla paistaminen ovat kuitenkin loistavia tapoja valmistaa lohta. Ota meidänresepti paistetuille lohitacoille. Se voi sanoa "paistettua", mutta tämä resepti sisältää lohen päällystämisen öljyllä ja mausteseoksella ja paistamista, kunnes kala tummuu. Lohi hilseilee helposti kypsennyksen jälkeen, ja saat täydellisen tacotäytteen. Täytteet, kuten avokado, marinoitu punasipuli ja tuoreet yrtit, olisivat loistavia lisäyksiä lohitacoon, ja voit kokeilla erilaisia ​​kastikkeita ja salsoja.

Työ työ

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (6)

johnlck/Shutterstock

Suuri ja värikäs, ainutlaatuisen ulkonäön omaava delfiinikala (tunnetaan yleisemmin havaijilaisella nimellä mahi mahi) on suosittutrooppiset kalalajitsitä ei pidä jättää huomiotta. Nimestään huolimatta mahi ei ole sukua nisäkäsdelfiinille. He saivat tämän nimen, koska nämä kalat uivat purjelaivojen edellä aivan kuten delfiinit.

Mahi mahilla on tiheä, lihaisa liha. Siinä on miekkakalan paksuutta, mutta pallaksen hiutaleisuutta. Liha on maultaan näkyvämpi kuin kumpikaan kala, ja lopussa on makeutta. Runsauden vuoksi se toimii hyvin grillissä, mutta voit myös paistaa sen pannulla. Pienen hiilen saaminen grillistä voi kuitenkin antaa tälle kalalle lisäulottuvuuden, kun sitä käytetään tacoissa. Kun seuraavan kerran kaipaat grillattuja kalatacoja, katso, saatko käsiisi mahia. Yhdistä se kirkkaan, raikkaan salsan kanssa käyttämällä trooppisia hedelmiä, kuten mangoa tai ananasta. Makeus täydentää kalaa suuresti.

Acadian punasimppu

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (7)

Guajillo-studio/Shutterstock

Monissa osissa maata suosittu ahven ei ole yksittäinen laji vaan Perca-sukuun kuuluva kalaryhmä. Haluat oppia joitakin näiden kalojen nimiä, koska jos menet torille etsimään "ahventa", saatat lähteä tyhjin käsin.

Uudessa Englannissa,Acadian punasimppu(tunnetaan myös nimellä valtameriahven) on hallitseva laji. Heillä on loistavan värinen iho, joka vaihtelee punaisesta oranssiin ja silmiinpistävän suuret silmät. New England ryömi näiden kalojen kanssa, jotka kerääntyvät yleensä Mainenlahdella. Paista tai grillaa fileet; Kypsennettynä kalat hajoavat suuriksi paloiksi, jotka menevät helposti tacoksi ja ovat valmiita lisättäväksi suosikkilisäaineillasi. Acadian punasimppua pyydetään runsaasti ympäri vuoden, joten se on budjettiystävällinen valinta taco-iltaan. Kuitenkin, ellet asu Uudessa Englannissa, saatat joutua ostamaan tämän kalan verkosta. Sitä ei löydy laajalti supermarketeista Koillisalueen ulkopuolella.

Snapper

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (8)

Tanya Hsu/Shutterstock

Red Snapper on mereneläviä, jotka eivät ehkä vaikuta ensi silmäyksellä kovin erikoiselta muihin vastaaviin kaloihin verrattuna, mutta sillä on ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista. Mikä tekee Red Snapperista niin ainutlaatuisen? Kauniin ruusuisen värinsä lisäksi punamurskan valkoisessa lihassa on suolainen maku ja hienovarainen pähkinäinen laatu. Sekä pippuri että voi tekevät siitä entistä monimutkaisemman. Tästä kalasta nautitaan niin monella tavalla, sekä raakana että keitettynä. Voit paistaa pannulla tai grillata, mikä sopii hyvin tacoille. Tulet kuitenkin paitsi, jos et kokeile tätä tempura-tyylisessä taikinassa paistettua kalaa.

Käytä opastammeresepti tempura red snapper banh mi. Snapperin paistamisen jälkeen voit käyttää Banh mi -vihanneksia (joihin kuuluvat kaali, kurkku, punasipuli, marinoitu porkkana ja marinoitu daikon) tacosi salaattina. Se on täydellinen tasapaino herkkien mutta kuitenkin merkittävien tekstuurien välillä. Jos todella haluat työskennellä tämän ruuan makujen kanssa, voit silti tehdä hapan tomaattihillon ja vaihtaa patonin tortilloihin.

Kampela

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (9)

Carlosrojas20/Getty Images

Tiesitkö, että kaikki kampela on kampelaa, mutta kaikki kampela eivät ole kampelaa? Kuulostaa hämmentävältä, mutta pohjimmiltaan se liittyy tähän konseptiin. Kampela on toinen niistä yleisistä termeistä, jotka kuvaavat kalaryhmää, tässä tapauksessa tietyntyyppistä kampelaa. Teknisesti,pallas on kampelatyyppi, mutta tällä kalalla on suuria eroja siihen, mitä tavallisesti kutsutaan kampelaksi.

Kampela viittaa useimmiten kalalajiin, joka on uskomattoman litteä. Ne voidaan nimetä niiden ominaisuuksien perusteella, kuten keltahäntäkampela tai mustaselkäkampela, mutta kampela sisältää myös samankaltaisia ​​lajeja, kuten meriantura ja hiipale. Näissä kaloissa on ohuet fileet, jotka kypsyvät nopeasti ja irtoavat kevyesti kypsennyksen jälkeen. Kampela sopii erinomaisesti tacoille, varsinkin pannulla paistettuna. Pallas ei sen sijaan ole paras valinta tacoille. Nämä kalat ovat valtavia paksuilla, lihaisilla fileillä, joten ne sopivat paremmin kalavoileipiksi kuin tacot.

Monni

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (10)

Veselovaelena / Getty Images

Fuusiokeittiö syntyy, kun eri kulttuureista peräisin olevat komponentit ja keittiöt sulautuvat annokseksi. Monni tacossa näyttää hyvältä esimerkiltä fuusioruoasta. Ota meksikolaisesta keittiöstä tacon konsepti ja elementit ja lisää paistettu monni, perinteinen eteläisen soul-ruoan ainesosa. Vaikka saatat nähdä versioita, jotka suuntautuvat enemmän sopeuttamaan monni meksikolaisiin makuihin, löydät myös reseptejä, jotka nojaavat noihin eteläisiin klassikoihin. , kuten lisätä tacot majoneesipohjaisella salaatilla tai tarjoilla bataattien kanssa.

Kummassakin tapauksessa voit nähdä, kuinka ruoat saavat inspiraatiota molemmista keittiöistä. Kokeile meidänresepti monninuggeteilletacotäytteenä. Kalan paistamisen jälkeen voit koristella tacosi valitsemallasi kastikkeella ja suosikkilisäkkeilläsi. Eteläisemmän tunnelman saamiseksi kokeile lisäämällä remouladea, eteenpäin maustettua tartaarikastiketta.

Miekkakala

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (11)

hlphoto/Shutterstock

Jos todella rakastat grillattuja kalatacoja, miekkakala on toinen erinomainen valinta. Yksi valtameren lihaisimpia kaloja, miekkakalat ovat mahtavia urheilijoita. Ne uivat erittäin nopeasti (jopa 50 mailia tunnissa) ja voivat kasvaa jopa 14 jalkaa pituudeksi ja painaa noin 1200 kiloa. Se on odotuksensa ääripäässä, mutta tämä kala on kova petoeläin, joka liikkuu voimakkaasti meren halki. Kaikki tämä toiminta tekee tiheän lihan, joka huutaa grilliä varten. Toisin kuin muut kalat, tämän eläimen (jota kutsutaan yleisesti "pihviksi") poikkileikkaukset eivät hajoa suuressa kuumuudessa.

Theparasta grillattua miekkakalaatuloksena on kalojen marinointi oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja yrteissä. Saat kauniin mureaa kalaa, joka maistuu hyvältä tacossa. Grillimerkit ovat bonus esittelyyn. Jos leikkaat miekkakalat 2 tuuman paloiksi, voit grillata ne vartaissa vihannesten kanssa. Kuvittele kokemus grillatun pihvin tai kanatacojen syömisestä, mutta maultaan paljon herkemmällä. Miekkakala ravistaa varmasti tavallista kalataco-rutiiniasi.

Tonnikala

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (12)

Marie Sonmez Valokuvaus/Shutterstock

Kuka sanoo, että tacotäytteet pitää kypsentää? Kaikki tähän mennessä ehdotuksemme ovat paistettuja, paistettuja tai grillattuja. Suurin osa kalatacoista valmistetaan jollakin näistä menetelmistä, mutta joitain kaloja ei ole tarkoitettu kypsennettäväksi ennen käyttöä. Tonnikala on suurin esimerkki. Jos sinulla on korkealaatuista tonnikalaa, sen keittäminen olisi hukkaa. Tonnikalassa on runsas maku ja rasvapitoisuus, joka katoaa proteiineja kuumennettaessa.

Tonnikalalajikkeita on monia, mutta valmistusmenetelmät ovat yleensä samanlaisia. Keltaeväton tai ison silmän kanssa tätä kalaa tulisi lämmittää vain lyhyen kypsymisen saavuttamiseksi ulkopuolelta (jos ollenkaan), mutta sisäosan tulee pysyä hyvin vaaleanpunaisena. Tämä on tyyli, jota kutsutaan nimelläkypsennetty ahi tonnikalaHavaijilla. Muuten se voidaan tarjoilla raakana, mutta marinoituna, kutenahi tonnikala-kulho. Kumpikin näistä sovelluksista tekisi jännittävän tacotäytteen, joka antaa sinulle mahdollisuuden meksikolaiseen ja havaijilaiseen fuusioiluun.

Jos haluat kokeilla enemmän japanilaista vaikutelmaa, katso, löydätkö sinulta joitain himoittua tonnikalaa. Haluat pukea kalat seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla. Päälle taco sriracha-majoneesilla ja seesaminsiemenillä. Rikas kala, kuten sinievät, ei tarvitse paljoa loistaakseen.

Ryhmittäjä

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (13)

Dmitri Ivanov / Shutterstock

Meribassiperheen (Serranidae) jäsen, se on arvostettu Floridassa ja koko Persianlahden alueella. Yli 85 kaikista näistä Yhdysvaltoihin puretuista kaloista tulee Sunshine Staten kautta.Floridan maatalous- ja kuluttajapalveluosasto, ja se on suosittu kaupallisten ja virkistyskalastajien keskuudessa.

Ryhmälajeja on yli 400, mutta musta ja punainen ovat suosituimpia. Kuten monet muutkin tässä luettelossa olevat valkolihaiset kalat, rypäle on mieto maku, joten se on loistava valinta tacoille. Siinä on kiinteitä, suuria hiutaleita, joissa on hienovaraista makeutta. Voit paistaa pannulla tai käyttää sitä oluessa paahdettujen kalatacojen korvikkeena turskan tai koljan sijaan. Grouperin kanssa sinun on oltava tarkkanamereneläviä koskeva petos. Kalliimpana lajina rypäle on yksi yleisimmin väärin merkityistä kaloista. Jos näet hinnan, joka näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä.

Musta meribassi

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (14)

Lauripatterson/Getty Images

Meribassi (tai mustabassi) on vaeltava laji. Vuodenajasta riippuen voit löytää tämän kalan Floridasta Maineen. Vaikka nämä kalat voivat kasvaa jopa 9 kiloksi, löydät ne enimmäkseen markkinoilta 1-2 kiloa painaviksi.

Kiiltävä musta iho, meribassi sopii hyvin pannulla paistamiseen. Lisäksi sekä kokonaisena että fileenä musta basso on erinomainen grillauskala. Jos grillaat koko kalan, valkoinen liha irtoaa helposti luista kypsennyksen jälkeen, ja sinulla on mehukas kala valmiina kasattavaksi tortilloihisi. Herkän maun ansiosta meribassi on loistava kumppani tuoreille salsoille, salsoille ja monille hapoille, kuten limelle.

Grillataan meribassia ihollamahdollistaa rapean koostumuksen ja auttaa suojaamaan mureaa kalaa. Voit kuitenkin halutessasi myös poistaa ihon, mutta ole erityisen varovainen, ettet kypsennä kalaa liikaa, sillä se voi kuivua helposti näin.

Rockfish

15 parasta kalatyyppiä käytettäväksi tacoissa - maistelupöytä (15)

mnimage/Shutterstock

Aivan kuten acadian punasimppu on suosituin ahven Uudessa Englannissa, kivikala on suosittu kohde länsirannikolla. Kalakalalajeja tunnetaan yli 100, mutta merkittävintä kutsutaan Tyynenmeren ahveneksi. Alaskasta Tyynenmeren rannikolta Kaliforniaan pyydettyllä kalliokalalajilla on paljon samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin sen Atlantin ahven serkku. Nämä hitaasti kasvavat syvänmeren kalat voivat elää pitkään (melkein 100 vuotta) ja rakentaa maukasta lihaa kasvaessaan.

Keittiössä voit lähestyä kivikalaa kuten muita ahvenlajeja. Paista fileet pannulla tai grillaa ja hiutale liha valmistuksen jälkeen. Pienet kalat sopivat kokonaan paistettuihin tai grillattuihin valmisteisiin. Rockfishilla on makea maku ja hienovaraisia ​​pähkinäisiä vivahteita. Se sopii hyvin kirkkaiden, sitrusmaisten slawien ja mangosalsan kanssa. Anna sille oma pyöräilysi. Kalan valitseminen ja sen valmistaminen parhaimmillaan on vain yksi osa yhtälöä. Kalatacot ovat täydellinen väline testaamaan taitojasi ainutlaatuisten makuprofiilien rakentamisessa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 22/04/2023

Views: 5683

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.